Esti aici
Acasa > Evenimente > IPOTEZĂ-BOMBĂ ! Klaus Iohannis semnează revocarea lui Kovesi,care devine judecător la Curtea Constituțională

IPOTEZĂ-BOMBĂ ! Klaus Iohannis semnează revocarea lui Kovesi,care devine judecător la Curtea Constituțională

IPOTEZĂ-BOMBĂ ! Klaus Iohannis semnează revocarea lui Kovesi,care devine judecător la Curtea Constituțională

urnalistul Dan Andronic a lansat o ipoteză-bombă pe contul său de Facebook. Acesta susține că președintele Klaus Iohannis va semna decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Concomitent, această posibilitate a fost anunțată și de Chris Terheș, care a citat surse din zona Justiției.

ieri Președintele Klaus Iohannis a semnat decizia de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi

Iată postarea sa integrală:

Prin piață circulă o întrebare.

Care va fi propunerea lui Klaus Iohannis pentru postul vacant de la Curtea Constituțională?

Din informațiile pe care le-am adunat de la surse diverse sunt două variante:

1.Laura Codruța Kovesi, șefa DNA

2.Simina Tănăsescu, consilier prezidențial

Personal, înclin spre prima variantă pentru că această sinecură este perfectă pentru Laura Codruța Kovesi.

Un mandat de 9 ani la Curtea Constituțională înseamnă nu numai salariu, mașină și șofer la scară, dar mai ales IMUNITATE!

Pentru că așa cum a modificat PSD legea, pentru punerea sub acuzare a unui judecător CCR va fi nevoie de 6 voturi din 9!

Deci, dacă vă place să câștigați un ban ușor la pariuri, puneți pe varianta:

1.Klaus Iohannis semnează revocarea lui Kovesi.

X.Laura Codruța Kovesi va fi recunoscătoare, pentru că…

2.Klaus Iohannis semnează numirea lui Kovesi la Curtea Constituțională.

IMUNITATE GARANTATĂ timp de 9 ani!

Update: Chris Terheș a vehiculat aceeași posibilitate, spunând:

„Multiple surse, bine conectate la sistemul de justitie, mi-au spus ca obiectivul sistemului securistoid este de a pune presiune pe Iohannis ca in locul acelui judecator de la CCR sa o numeasca pe Kovesi, astfel incat aceasta sa aiba imunitate. Va dati seama ce tandem ar face Slujirea cu Muntele de Moralitate (vorba lui Danilet) la CCR. Tineti cont de informatia asta cand va uitati la cine ce cere, pentru ca veti intelege de ce.”(CONTINUAREA, MAI JOS …)

Vă reamintim că recent deputaţii au adoptat cu 171 de voturi „pentru”, 91 „împotrivă” şi 9 abţineri, mai multe amendamente la proiectul de modificare a Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, reexaminată ca urmare a deciziei Curţii, eliminând din textul adoptat iniţial prevederea potrivit căreia judecătorii Curţii Constituţionale nu pot fi urmăriţi penal fără încuviinţarea plenului Curţii.

O altă modificare adoptată de deputaţi ca urmare a deciziei CCR prevede că, în caz de infracţiune flagrantă, procurorul general şi nu ministrul Justiţiei, cum era iniţial, trebuie să informeze de îndată preşedintele Curţii Constituţionale de faptul că judecătorii Curţii sunt reţinuţi şi supuşi percheziţiei.

Concret, judecătorii CCR nu mai pot fi urmăriţi penal, reţinuţi, arestaţi, percheziţionaţi sau trimişi în judecată, decât cu încuviinţarea a două treimi din numărul judecătorilor CCR

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care domnește legea și în care supremația Constituției este respectată. În România, lupta împotriva corupției nu trebuie să fie diminuată ori blocată în niciun fel. Dimpotrivă, trebuie să continue. Niciuna dintre instituțiile implicate în lupta împotriva corupției nu trebuie să fie supusă presiunilor sau încercărilor de decredibilizare.

Președintele Klaus Iohannis subliniază că România este și trebuie să rămână un stat de drept. Statul de drept, ca și democrația autentică, se manifestă zi de zi, prin decizia și alegerea fiecărui cetățean de a respecta, mai presus de orice, Constituția și legile acestei țări. O abatere de la acest principiu ar însemna, de fapt, o lovitură și o diminuare a statului de drept.

Într-un stat de drept, hotărârile Curții Constituționale trebuie, toate, respectate. Tocmai de aceea, judecătorilor constituționali le revine responsabilitatea uriașă ca, în asigurarea supremației Constituției, să nu se îndepărteze de la spiritul acesteia, care se fundamentează pe tradițiile democratice ale poporului român și pe idealurile Revoluției din Decembrie 1989.

Însă, hotărârile Curții Constituționale trebuie respectate și aplicate nu numai de către Președintele României, ci și de majoritatea politică, o majoritate care decide modificări legislative cu impact major asupra statului de drept.

Prin Decizia nr. 358/2018 Curtea Constituțională a decis, și citez aici: Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi.(Continuarea, mai jos …)

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constat, că respectă Constituția și legile țării și a acționat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruța Kövesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, subliniază că lupta împotriva corupției nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită. Corupția afectează viața fiecărui cetățean și dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice și blocarea luptei anticorupție se traduce prin lipsa de spitale, școli, autostrăzi, administrație publică eficientă.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenția că, indiferent de numele procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, această instituție are obligația să-și continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanță.”, a anunțat Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al președintelui.

Sa zicem ca urmeaza Scenariu de coșmar pentru PSD! Strategia prin care Kovesi rămâne șefa DNA …

Decizia CCR privind revocarea procurorului-şef al DNA a generat un imens scandal. Dar și pariuri între politicieni. Întrebarea dacă președintele Klaus Iohannis nu va da curs deciziei Curții și cât va rezista în fața presiunii politice și mediatice exercitate de majoritatea PSD-ALDE este la ordinea zilei. Dar mai există un scenariu, o variantă de lucru atât pentru Klaus Iohannis, cât și pentru Laura Codruța Kovesi, care dă fiori deja liderilor actualei coaliții guvernamentale.

Multă lume se întreabă acum dacă preşedintele Klaus Iohannis va pune în aplicare decizia CCR şi, mai ales, pe cine va numi la şefia DNA în locul Laurei Codruţa Kovesi. Varianta unei demisii de onoare din partea ei a picat. Într-o ședință cu proprii colaboratorii, șefa DNA i-a anunțat că nu are niciun gând să facă un astfel de gest și că va lupta în continuare, inclusiv prin demersuri la Comisia Europeană.

În cazul, puțin probabil, în care şeful statului va pune în aplicare propunerea CCR de revocare din funcție a lui Kovesi, atunci conducerea DNA va fi preluată cu titlu interimar de procurorul delegat prin ordinul Procurorului General.

În acest moment, Laura Codruța Kovesi are doi adjuncți: Marius Iacob și Nistor Călin. Procurorul General, Augustin Lazăr, nu este obligat să nominalizeze pe unul dintre ei, ci poate alege pe oricine din DNA. Deja, un mai vechi colaborator al lui Kovesi, procurorul Marius Bulancea este în cărți pentru interimat, în cazul în care se va ajunge la o astfel de situație, susțin surse din DNA. Bulancea este cel care a soluționat cazul procurorului Tiberiu Nițu, dosar care i-a adus propulsare în calitatea de șef interimar al secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, secția a II-a. Tot în mâinile lui a căzut și dosarul ”Gala Bute”, finalizarea acestui caz determinând-o pe fostul ministru Raluca Prună să propună numirea lui în funcția de procuror-șef plin al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din DNA.

Înafară însă de această soluție de avarie, mai există o variantă de lucru, una care a mai fost folosită în trecut și care i-ar lăsa atât pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, cât și pe liderii PSD-ALDE în off-said.

Asta deoarece, deși decizia CCR face din ministrul de resort adevăratul actor decizional în materie de revocare, iar din șeful statului un simplu spectator, nu același lucru se poate spune de procedura de desemnare, acolo unde președintele poate refuza, o singură dată motivat, propunerea înaintată de ministrul Justiției, cu sau fără avizul consultativ al CSM.

Totul ține de modul în care președintele va înțelege să joace aceste atribuții și de comportamentul procurorului general, Augustin Lazăr, a cărui decizie se poate dovedi crucială într-un astfel de scenariu. Lazăr este cel trebuie să desemneze un interimar la şefia DNA, până la declanșarea procedurii de selectare a unui nou procuror-șef de către ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Potrivit unor surse politice și din DNA, în prezent circulă varianta folosirii aceleiași metode parcticate în trecut de președintele Traian Băsescu pentru asigurarea interimarului lui Daniel Morar în fruntea DNA.

Ultima oară când s-a întâmplat acest lucru, în 2012, Băsescu evoca posibilitatea menținerii lui Daniel Morar în fruntea DNA, prin interimat, dupa expirarea ultimului mandat legal.(Continuarea, mai jos…)

Lasă un răspuns

Top