Esti aici
Acasa > Curiozitati > Guvernul din Malaezia a decis abolirea pedepsei cu moartea, urmând ca legea sa fie discutată în Parlament. Ionuț Gologan va fi inclus pe lista condamnaților iertați, pedeapsa urmând să fie comutată în închisoare

Guvernul din Malaezia a decis abolirea pedepsei cu moartea, urmând ca legea sa fie discutată în Parlament. Ionuț Gologan va fi inclus pe lista condamnaților iertați, pedeapsa urmând să fie comutată în închisoare

Ministrul Justiției, Liew Vui Keong, a anunțat că Guvernul a decis abolirea pedepsei cu moartea, iar proiectul de modificare a legislației va fi depus în Parlament, unde va fi discutat.

Guvernul din Malaezia a primit felicitări din partea organizațiilor pentru drepturile omului, iar ministrul Justiției, Liew Vui Keong, a declarat: „Toate pedepsele cu moartea vor fi oprite. Definitiv”.

În Malaezia peste 1.200 de persoane, inclusiv doi cetățeni români, sunt condamnate la moarte.
Noul Guvern din Malaezia a decis abolirea pedepsei cu moartea pentru toate infracțiunile și va opri toate execuțiile care erau programate. Cel mai probabil Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte pentru trafic de droguri, va fi inclus pe lista condamnaților iertați, pedeapsa urmând să fie comutată în închisoare pe o perioadă de timp ce urmează să se stabilească.

O adevărată campanie pentru salvarea tânărului de 26 de ani din localitatea prahoveană Telega au dus-o familia și oficialii români, însă autoritățile nu au luat o decizie în cazul său.

Ionuț Gologan a fost prins în data de 26 iunie 2012 pe aeroportul din Kuala Lampur cu 2,5 kilograme de droguri de mare risc, fiind dus imediat într-o pușcărie de maximă siguranță și în anul 2016 tânărul a fost condamnat la moarte pentru trafic de droguri.

Lasă un răspuns

Top