Esti aici
Acasa > Curiozitati > Franta rusinea Europei! Incidente violente în Franța, după victoria la CM 2018

Franta rusinea Europei! Incidente violente în Franța, după victoria la CM 2018

Luaţi de valul bucuriei, unii suporteri francezi s-au încăierat cu poliţiştii, duminică seara, pe străzile Parisului. Incidentele au avut loc nu departe de Arcul de Triumf, unde fanii sărbătoreau victoria naţionalei.

Euforia bucuriei le-a crescut adrenalina unor francezi care s-au încăierat cu poliţiştii pe străzile Parisului şi au jefuit un centru comercial. Iar doi suporteri și-au pierdut viața în două incidente tragice, petrecute chiar în timp ce sărbătoreau victoria Franței.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Annecy a murit după ce a sărit de bucurie, dar a căzut și și-a rupt gâtul. Iar în Saint-Felix, un tânăr de 30 de ani, care se afla la volan în momentul victoriei, și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina într-un copac, în timp ce sărbătorea victoria.

Zeci de tineri au aruncat în forţele de ordine cu pietre şi sticle, iar poliţiştii au răspuns cu gaze lacrimogene. I-au îndepărtat pe fanii violenţi, dar pentru scurt timp. Incidentele au reizbucnit, iar la un moment dat, ultraşii s-au urcat pe maşinile forţelor de ordine pe care le-au lovit cu ce au avut la îndemână.

Mii de poliţiştii au fost trimişi pe străzile din capitala Franţei pentru a preveni astfel de evenimente, dar se pare că autorităţile au subestimat necesarul trupelor.

Peste 90.000 de persoane au sărbătorit victoria Franţei la Cupa Mondială la Champ-de-Mars, lângă Turnul Eiffel. Manifestări de bucurie au avut loc în întreaga Franţă, după finalul meciului cu Croaţia.

Naţionala Franţei va sărbători câştigarea titlului mondial, luni, alături de fani, printr-o paradă pe Champs-Elysees, care se va desfăşura între orele locale 17.30 şi 18.30. Apoi, la ora 18.30, naţionala Franţei va fi primită la Palatul Elysee de preşedintele Emmanuel Macron.

Incidente violente în Franța, după victoria la CM 2018 from Burducea Costin on Vimeo.

Lasă un răspuns

Top