Esti aici
Acasa > Evenimente > Franţa celebrează victoria la Cupa Mondială 2018. Sărbătoare pe Champs-Elysees

Franţa celebrează victoria la Cupa Mondială 2018. Sărbătoare pe Champs-Elysees

Franța celebrează victoria din finala Cupei Mondiale din Rusia, câștigată cu 4-2 în fața Croației. Jucătorii echipei naționale sărbătoresc luni alături de suporteri în Paris, pe Champs-Elysee.s Celebrările au începutacolo de duminică seară, cu sute de mii de francezi care au ieșit în stradă.

Pentru a doua oară campioană mondială la fotbal, Franța are parte de o uriașă celebrare, în Paris. Programul ceremoniilor a fost anunțat încă de duminică.

Paradă a naţionalei Franţei pe Champs-Elysees
Campioana Mondială va sărbători luni seară câștigarea finalei cu Croația printr-o paradă, pe Champs-Elysees, în centrul Parisului. Jucătorii naționalei franceze vor defila alături de zeci de mii de fani.

Parada va avea loc între orele locale 17.30 – 18.30 (18.30 – 19.30 ora României).

Echipa Franței se întoarce din Rusia la ora 15.55 (16.55 ora României), când avionul aterizează pe Aeroportul Roissy Charles-de-Gaulle. Campionii mondiali vor fi întâmpinaţi de Ministrul francez al Sporturilor, Laura Flessel, şi vor avea parte şi de un “water salute” din partea pompierilor parizieni. Accesul publicului nu va fi permis la aeroport.

Naţionala Franţei, primită de Președintele Macron
După parada din centrul Parisului, jucătorii naționalei Franței se vor îndrepta la ora 18.30 (19.30 ora României) la Palatul Elysee. Vor fi primiți de către Președintele Franței, Emmanuel Macron.

La recepția de la Elysee, care durează până la ora 20.00 (21.00 ora României), participă miniştrii Guvernului Franței, familiile jucătorilor şi o mie de copii de la cluburile de unde provin fotbaliştii echipei naționale.

Celebrări încă de duminică seară
În Paris a fost sărbătoare de la finalul partidei care a adus titlul mondial Franței. Duminică seara, peste 90.000 de francezi au ieșit în centrul Parisului, pentru a sărbători.

Pe Arcul de Triumf au fost proiecții luminoase, inclusiv mesajul ”Mândru că sunt albastru”. Proiecții luminoase în culorile franceze au fost și la Turnul Eiffel.

Franța a câștigat Cupa Mondială 2018 din Rusia cu victoria cu 4-2 în finala de la Moscova, contra Croației.

Lasă un răspuns

Top