Esti aici
Acasa > Curiozitati > FLORI DEOSEBITE PENTRU GRĂDINA DE APRILIE

FLORI DEOSEBITE PENTRU GRĂDINA DE APRILIE

Luna aprilie este ideală pentru a planta cele mai multe flori în grădină. Iată câteva soiuri care vor aduce culoare și vor rezista tot anul în curtea ta.

Majoritatea florilor cu bulbi se plantează toamna, precum narcisele, zambilele sau crocușii. Dar există și flori care trebuie plantate abia în aprilie, fiind mai sensibile la îngheț. Ranunculus, daliile, gladiolele, crinii sau floarea de arlechin sunt rezistente tot anul, îți oferă flori bogate și multicolore și merită să aibă un loc de cinste în grădina ta. Iată câteva sfaturi pentru cele mai puțin cunoscute.

RANUNCULUS SAU PICIORUL COCOȘULUI

Este o floare de o frumusețe rară, o combinație între trandafir, anemone și macul delicat. Ranunculus se găsește într-o varietate de culori, de la mov și roz, ciclamen, roșu, galben, portocaliu sau alb, și poti alege soiurile cu petale batute și franjurate, care sunt cele mai spectaculoase. Aceste flori nu au un bulb propriu-zis, ci trei sau patru turbeculi mici dispusi în formă de gheară de cocoș. Tuberculii se cultivă la aproximativ cinci centrimetri adâncime, cu porțiunea în care se unesc în sus, de unde se va dezvolta mugurele plantei. Floarea are nevoie de pâmânt nutritiv și bogat în humus, amestecat cu puțin nisip, pentru drenarea apei. Trebuie plantată inițial în răsadnițe și apoi transferată într-un loc însorit în grădină.

FLOAREA ARLECHIN

Numele ei științific este Sparaxis tricolor și face parte din familia irișilor, fiind asemănătoare cu freziile. Este originară din Africa de Sud și iubește mult soarele și căldura. Bulbii ei sunt rotunzi, de culoare albă și pot fi plantați direct în grădină sau în ghivece din ceramică adânci. Pământul trebuie să fie bine săpat și drenat, amestecat cu puțin nisip și grăunțe albe de perlit care rețin umezeala în exces. După ce răsare, planta trebuie udată moderat, apoi doar atât cât să se mențină solul umed, apoi se udă numai când pământul se usucă în jurul ei. Florile apar la începutul lunii mai și pot avea nuanțe variate de roșu, galben și portocaliu, având o formă elegantă de pâlnie. Floarea Arlechin este rezistentă la secetă, astfel că poate fi plantată în plin soare și chiar și într-un sol mai sărăcăcios.

MARGARETA GALBENĂ, RARĂ ȘI CAPTIVANTĂ

Tot în luna aprilie, când pământul se încălzește, este bine să semeni direct în grădina florile de vară care cresc rapid. Printre ele se numară floarea de piatră, margaretele, macii și petuniile. O floare deosebită pe care o poți avea la tine în grădină este margareta galbenă, care se dezvoltă sub formă de tufă cu zeci de boboci și flori toată vara. Este foarte rezistentă la secetă, astfel că poate fi plantată într-o zonă însorită a grădinii. Nu este pretențioasă în privința solului, poate crește și printre pietre și la marginea unui trotuar sau pe lângă zidul casei și nu are nevoie de apă prea des. 

Lasă un răspuns

Top