Esti aici
Acasa > Curiozitati > Exista un birou FBI in cadrul DNA? Adrian Severin da raspunsul pe blogul lui Adrian Nastase

Exista un birou FBI in cadrul DNA? Adrian Severin da raspunsul pe blogul lui Adrian Nastase

Adrian Severin scrie, ca invitat pe blogul lui Adrian Năstase, despre faptul că actualul ambasador SUA la București, Hans Klemm, nu a negat niciodată faptul că în interiorul DNA funcționează și un birou al FBI, desi a fost intrebat in mod repetat.

Exista un birou FBI in cadrul DNA? Adrian Severin da raspunsul pe blogul lui Adrian Nastase

„Acum câțiva ani, pe când “bunul ambasador Klemm” abia se pregătea să descindă in România, i-am adresat acestuia o scrisoare deschisă prin care pentru prima dată se vorbea public despre existența unui birou FBI în chiar sediul DNA și se punea problema dacă un atare “parteneriat strategic” paralegal nu trecea din domeniul tehnic în cel politic pentru a deosebi “corupții buni” de “corupții răi” în funcție de congruența dintre preferințele politice ale acestora și interesele americane.

Mai mulți jurnaliști au revenit ulterior asupra subiectului cerând amintitului ambasador o dezmințire și subliniind că în lipsa acesteia, tăcerea va fi interpretată ca o confirmare a afirmațiilor și temerilor mele. Într-un târziu, dl Klemm, într-o încercare tipică de negare fără negație, ocolind subiectul principal, a admis că SUA, inclusiv FBI, sprijină în multiple feluri activitatea DNA ca sprijin dat luptei împotriva corupției. Prin vizita rituală făcută împreună cu rezidentul FBI (pentru necunoscători, un serviciu de contraspionaj) procurorului-șef interimar al DNA imediat după delegarea acestuia, ambasadorul SUA a clarificat că printre felurile sprijinului se numără și cel politic; adică dincolo de expertiză și probabil informații, SUA transferă și putere, evident subsumată unor obiective politice care pot fi și românești, dar cu siguranță sunt americane, deci de principiu neromânești.

Celor care urmăresc evoluțiile din SUA, o asemenea veste le crează temeri suplimentare, căci acolo Președintele legitim dar acuzat de lipsa patriotismului, se luptă cu serviciile secrete care, iată, vizitează ritualic și mai mult decât atât DNA, nelegitimate democratic, dar autoproclamate ca fiind patriotice. Atunci, cine sprijină și îndrumă de fapt DNA?

Când criteriul patriotismului nu este respectul pentru votul cetățenilor, el se conturează a fi loialitatea față de interesele corporațiilor. Nu este cert, dar este foarte probabil. Și atunci trebuie să punem, oare, vizita la DNA, atât de urgentă încât nu a mai putut aștepta înscăunarea unui titular, în legătură cu criticile aduse de același ambasador recent adoptatei și încă nepromulgatei legi a exploatării resurselor naturale românești din Marea Neagră???

Pe un atare fundal, ritualul vizitei, dincolo de a marca sprijinul, capătă caracterul unei amenințări: ori “donați” resursele, ori “donați” libertatea personală. O amenințare la adresa politicienilor români (un fel de Trumpi de Dâmbovița) cu simțăminte patriotice (pro)americane mai reduse decât cele ale agenților FBI, dar și la aceea a statelor atașate de interesele altor corporații. Din această perspectivă, faptul că una dintre cele mai necruțătoare critici apare sub egida DW (Vocii Germaniei) prin altminteri excelentul comentariu al dlui Horațiu Pepine, intitulat „Un ritual contraproductiv”, are de asemenea simbolistica sa, fie asta și în afara intenției autorului.

În ceea ce mă privește, bucuria de a vedea afirmațiile mele de acum câțiva ani adeverite, este neutralizată de tristețea aferentă confirmării previziunilor mele. Mereu mi se întâmplă așa”, arată Adrian Severin,

Lasă un răspuns

Top