Esti aici
Acasa > Curiozitati > Ești doar îndrăgostită sau iubești cu adevărat? 4 diferențe care îți dau de gândit

Ești doar îndrăgostită sau iubești cu adevărat? 4 diferențe care îți dau de gândit

A fi îndrăgostită nu înseamnă neapărat că iubeşti. Poate că nu vezi nicio diferenţă între cele două, însă ea există şi este chiar foarte importantă. Secretul unei relaţii de lungă durată este înţelegerea acestei diferenţe, aşa că hai să vedem prin ce se diferenţiază cele două.

În primul rând, atunci când eşti îndrăgostită de cineva, vrei să ai acea persoană alături de tine. Însă când o iubeşti, ai nevoie ca ea să fie acolo. Să explic puţin: atunci când te îndrăgosteşti de o persoană, vrei să deţii o parte din ea, o consideri atât de minunată încât vrei să facă parte din viaţa ta. Nu degeaba spunem că ne îndrăgostim de pantofi, nu? Ne dorim să îi avem doar pentru noi, pentru că ne plac atât de mult.

Însă când iubeşti o persoană, nu numai că o doreşti, ci ai şi nevoie de ea. Nu o mai vrei în viaţa ta doar pentru ca tu să o deţii, ci şi pentru ca tu să îi dai o parte din tine. Simţi că fără ea nu ai avea o viaţă sănătoasă şi fericită, pentru că fericirea ta depinde, de fapt, de ea.

Apoi, atunci când eşti îndrăgostită, emoţiile tale pentru partener sunt foarte intense. Simţi că pluteşti pe norişori şi nu vrei să te dai jos de acolo niciodată. La un moment dat, însă, aceste emoţii se „potolesc”, dar acesta nu este un lucru rău – este normal.

Dacă îţi pasă cu adevărat de acea persoană, îi doreşti numai binele şi faci tot posibilul să fie fericit, atunci poţi spune că ai ajuns să îl iubeşti. Iar emoţiile, chiar dacă nu te mai fac să te simţi ca şi cum ai pluti, sunt mai profunde.

De asemenea, când eşti îndrăgostită de cineva, ai un obiectiv în relaţie, care se schimbă mereu – vrei mai mult şi mai mult şi mai mult. Acest lucru este interesant şi distractiv la „îndrăgosteală”, eşti mereu la început, mai ai de explorat. Însă la un moment dat nu mai ai unde să ajungi. Însă, la fel ca mai sus, nici acesta nu este un lucru rău.

Când iubeşti pe cineva, nu te mai grăbeşti să ajungi într-un anumit punct al relaţiei, pentru că aţi atins deja ce trebuia atins. Acest lucru sperie mulţi oameni, pentru că au impresia că de acum încolo se vor plictisi, dar lucrurile nu trebuie să stea neapărat aşa. Când iubeşti pe cineva, nu trebuie să ajungi tot mai departe, ci să faci legătura dintre voi din ce în ce mai puternică.

Tu îţi iubeşti partenerul? Sau momentan eşti doar îndrăgostită de el?

Lasă un răspuns

Top