Esti aici
Acasa > Curiozitati > EL este Viorel, românul UCIS în atentatul din Hanau, Germania, MAE face repatrierea trupului neinsufletit

EL este Viorel, românul UCIS în atentatul din Hanau, Germania, MAE face repatrierea trupului neinsufletit

Viorel avea doar 23 de ani și era curier, în Germania. Băiatul era originar din județul Giurgiu. El a fost ucis în propria mașină de atacator, Tobias R., care apoi s-a sinucis, asasinându-și și mama. Trupul românului ucis în atacul din Germania va fi repatriat cu ajutorul MAE

Vili Viorel Păun era originar din localitatea Singureni, județul Giurgiu. Se afla însă de câțiva ani în Germania, alături de familie. Băiatul locuia în Hanau alături de mama și de tatăl său. Femeia este chiar verișoara primarului localității Singureni, Marian Pătuleanu. „Este nepotul meu”, a declarat acesta pentru presa din România.

„Este adevărat, am vorbit cu rudele copilului. Este adevărat, maşina în care se afla era a lui. Este ceva terifiant. Era tânăr, avea 23 de ani. Stătea în faţa restaurantului, în maşină. Nimeni din România nu a luat legătura cu familia decedatului, nicio autoritate. La momentul actual nu se ştie când va fi adus în ţară, era singur la părinţi”, a declarat Marian Pătuleanu, primarul din Singureni, în direct, la România tv.

Viorel ieșise la cumpărături în cartierul turcesc unde a avut loc atentatul, atunci când a fost împușcat mortal chiar în mașina sa.  Fotografia care a devenit reprezentativă pentru atentatul care a avut loc aseară este exact mașina românului ucis de atacator.

„Ieșise de la muncă, a vrut să-și ia un suc, n-a mai apucat să iasă din mașină și acel terorist, nu știu cum să-l numesc, a ieșit din chioșcul respectiv și a tras asupra lui. Nu știu mai multe detalii, cred că a murit pe loc. Era singurul copil la părinți. Stăteau în Germnaia de 5,6 ani. Sunt în stare de șoc! nu-mi găsesc eu cuvintele, dar părinții…”, a mai spus primarul din Singureni.

Tobias R., bărbatul suspectat că ar fi împuşcat mortal cele 11 persoane dintre care nouă din două baruri cu specific oriental din localitatea Hanau, din sud-vestul Germaniei, pare să fi fost adeptul unor idei extremiste și aceasta ar fi motivația acțiunilor sale. El şi-a exprimat opiniile de extremă dreapta într-o scrisoare-confesiune, dar și într-o înregistrare video pe care a postat-o online în urmă cu câteva zile. El a fost găsit mort în locuinţa sa la scurt timp după atacurile comise. Alături de el a fost identificat și cadavrul mamei sale.


Repatrierea tânărului de 23 de ani de origine română, care a murit în urma atacului din Hanau, Germania, va fi asigurată prin fondul pentru situații de urgență, conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE). 

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situații de urgență”, potrivit sursei citate.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi sera, că autoritățile germane au confirmat că un cetățean român a fost ucis în atacurile din orașul Hanau din Germania, confirmând astfel informațiile publicate de Știri în premieră națională aici

Tânărul care a murit în Germania era din Giurgiu și avea 23 de ani. Primarul comunei Singureni susține că bărbatul, care era din localitate, se afla în Germania de aproximativ opt ani și a fost împușcat imediat după ce ieșise de la serviciu.

„Copilul abia ieșise de la muncă. A oprit să-și ia un suc”

„Suntem în stare de șoc. Un nenorocit de neonazist s-a apucat și a împușcat prin barurile de acolo. Copilul abia ieșise de la muncă. A oprit să-și ia un suc. Nici n-a apucat să se dea jos din mașină, era cu telefonul la ureche și nenorocitul când a ieșit de acolo de unde i-a împușcat pe ceilalți, a crezut că vorbește la telefon, cine știe… și l-a împușcat și pe el. Băiatul locuia acolo de 7-8 ani, cu familia. Era singurul copil la părinți. El lucra la o firmă de curierat și părinții lucrau la un supermarket. Sunt în stare de șoc”, a declarat, pentru Mediafax, Marian Pătuleanu, primarul comunei Singureni.

Edilul preciza, la momentul declarației, că familia tânărului nu are bani pentru a-i aduce în țară trupul neînsuflețit.

Alături de român, alte opt persoane, mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac, au fost ucise în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau.

În total, în atac au fost ucise nouă persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani. Autorul atacului, un individ de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi de autorităţi joi dimineaţă, într-un apartament.Lasă un răspuns

Top