Esti aici
Acasa > Curiozitati > Cutremur Italia. AJUTOR din partea Comisiei Europene

Cutremur Italia. AJUTOR din partea Comisiei Europene

Într-un comunicat, CE semnalează că „ajutorul va contribui la recuperarea economică a centrului Italiei, fără a distorsiona excesiv concurenţa pe piaţa unică”, deoarece extinderea sa geografică, durata şi bugetul „sunt limitate”.

Ajutorul va contribui „la promovarea dezvoltării economice a centrului Italiei”, o regiune „lovită” în 2016 şi 2017 de patru mari cutremure ce au afectat 600.000 de persoane şi 140 de localităţi din regiunile Lazio, Umbria, Marche şi Abruzzo. În plus, au provocat importante pagube sectorului turistic şi celui agricol, precum şi patrimoniului cultural al regiunilor afectate.

Comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, a subliniat că „populaţia şi economia italiană încă se recuperează după efectele dramatice ale seriei de cutremure din ultimii ani. Această măsură este orientată către sprijinirea afacerilor şi a persoanelor ce locuiesc în aceste regiuni”, informează Agerpres.

Ajutorul va fi sub forma unei degrevări fiscale pentru toate companiile care vor veni cu investiţii în aceste regiuni şi se va derula din 2018 până în 2019.

În prezent „regiunea este încă afectată de o activitate seismică anormală, ce conduce la o deşertificare progresivă a zonelor afectate”, concluzionează comunicatul.

Lasă un răspuns

Top