Esti aici
Acasa > Curiozitati > Curtea de Apel București cere DNA lămuriri privind implicarea SRI în dosarul lui Puiu Popoviciu, acum este pus în libertate pe cauțiune la Londra

Curtea de Apel București cere DNA lămuriri privind implicarea SRI în dosarul lui Puiu Popoviciu, acum este pus în libertate pe cauțiune la Londra

Curtea de Apel București cere DNA lămuriri privind implicarea SRI în dosarul lui Gabriel Popoviciu Magistrații Curții de Apel București au admis, vineri, cererea avocaților lui Gabriel Popoviciu și vor trimite către DNA o adresă prin care sunt solicitate lămuriri privind implicarea SRI în dosarul Fermă Băneasa, în care omul de afaceri a fost condamnat definitiv la șapte ani de închisoare.

Judecătorii Curții de Apel București au dispus, vineri, trimiterea unei adrese către Direcția Natională Anticorupție (DNA), prin care sunt solicitate lămuriri privind implicarea SRI în dosarul Fermă Băneasa, în care omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la șapte ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupție.

Apărarea lui Popoviciu a fost cel care a ridicat această problemă în instantă, în cadrul procesului pe latură civilă din dosarul Fermă Băneasa. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 15 iunie. Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, în luna august 2017, la șapte ani de închisoare, pentru tranzacționarea la un preț subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Științe Agronomice București (USAMV).

Decizia a fost luată de judecătorii instanței supreme, iar prin condamnarea aplicată, magistrații au redus pedeapsă primită de omul de afaceri, în primă instantă, la Curtea de Apel București, când a primit nouă ani de închisoare. În același dosar a fost condamnat și fostul rector al Universitătii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Ioan Niculae Alecu primind șase ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Puiu Popoviciu a fost de negăsit după pronunțarea sentinței, insă acesta a reținut la Londra, după câteva zile. Poliția londoneză l-a eliberat pe omul de afaceri după ce a plătit o cauțiune de 200.000 de lire sterline.

Lasă un răspuns

Top