Esti aici
Acasa > Evenimente > Celulă de criză la MAE după ce un român a fost răpit în Libia de indivizi înarmaţi. Stare de urgenţă în zona câmpului petrolifer Sharara

Celulă de criză la MAE după ce un român a fost răpit în Libia de indivizi înarmaţi. Stare de urgenţă în zona câmpului petrolifer Sharara

Ministerul Afacerilor Exeterne a activat Celula de criză după ce un român a fost răpit în Libia, împreună cu alţi trei colegi, de indivizi înarmaţi. Cei patru, un român şi trei libieni, lucrau pentru o companie care extrage petrol din perimetrul Sharara.

MAE a anunțat că are în atenție cazul cetățeanului român, dar și că a fost activată Celula de criză, din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

Citeste si: Horoscop 15 iulie 2018. Iubire de vară, vacanţă și o daună în portofel

„Celula de Criză a demarat, în regim de urgență, efectuarea unor verificări pentru stabilirea situației de fapt. Având în vedere specificul operațiunilor și situația din Libia, procedurile de verificare pot fi de durată”, anunță instituția într-un comunicat.

Totodată, MAE reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dată fiind situația de securitate de pe teritoriul Libiei.

„Precizăm faptul că, pentru acest stat, Ministerul Afacerilor Externe a instituit, încă din anul 2015, nivelul maxim de alertă: Pericol major – Părăsiți imediat zona sau țara!”, mai arată MAE.

Anunţul răpirii a fost făcut de presa din Libia.

Agenţia de presă Anadolu, care citează un oficial de securitate libian, că cei patru ingineri au fost răpiţi de persoane înarmate şi duşi într-un loc necunoscut.

Până la această oră, atacul nu a fost revendicat de nicio grupare. Totodată, forțele de securitate au lansat o operaţiune de căutare a răpitorilor.

În urma incidentului, Compania Națională a Petrolului din Libia (NOC) a decretat stare de urgență în zonă. Anunţul a fost făcut pe Twitter.

Lasă un răspuns

Top