Esti aici
Acasa > Curiozitati > Cele șase persoane propuse ca ambasadori ai României în străinătate au primit aviz favorabil

Cele șase persoane propuse ca ambasadori ai României în străinătate au primit aviz favorabil

Comisiile reunite pentru politică externă şi Comisiile pentru comunităţile de români din afara ţării de la Senat şi Camera Deputaţilor au acordat, miercuri, în urma audierilor, avize favorabile pentru încă şase persoane propuse pentru posturi de ambasador în străinătate.


Vicepreşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Radu Mihail, a declarat că audierile vor continua în perioada următoare, pentru că mai sunt încă 9 persoane propuse pentru posturi de ambasadori ai României în străinătate, notează agerpres.ro.

Alte persoane au fost audiate la începutul lunii octombrie

Pe data de 7 octombrie, opt persoane propuse a fi numite ca ambasadori ai României în străinătate au fost audiate  în Comisiile reunite pentru politica externă şi Comisiile pentru comunităţile de români din afara ţării, de la Senat şi Camera Deputaţilor.

Este vorba despre Ştefan-Alexandru Tinca, propus ca ambasador în Republica Turcia; Radu-Cătălin Mardare – în Republica Libaneză; Silvia Davidoiu – în Republica Serbia; Gabriel-Cătălin Şopandă – propus în Ungaria şi Dan Petre – în Republica Argentina şi Republica Paraguay.

Audierile din Parlament îi vizează şi pe Radu-Gabriel Safta, propus ambasador în Australia, Noua Zeelandă, Republica Kiribati, Republica Fiji, Insulele Solomon, Republica Vanuatu, Statul independent Samoa, Tuvalu şi Republica Nauru, dar şi pe Marius-Gabriel Lazurca, propus în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi Republica Honduras.

Nicolae Năstase este propus pentru a fi ambasador în Senegal, Republica Guineea, Republica Mali, Republica Coasta De Fildeş, Republica Capului Verde, Burkina Faso, Republica Gambia şi Republica Guineea Bissau.

Pe 7 şi 19 octombrie, comisiile reunite ale Parlamentului au audiat alţi 16 candidaţi propuşi ca ambasadori, toţi primind aviz favorabil.

Lasă un răspuns

Top