Esti aici
Acasa > Curiozitati > Castraveți conservați cu apă rece – fără oțet sau acid citric, o rețetă de milioane

Castraveți conservați cu apă rece – fără oțet sau acid citric, o rețetă de milioane

Vă prezentăm o rețetă de castraveți conservați cu apă rece. Fără folosirea oțetului sau a acidului citric, obțineți cei mai aromați, crocanți și delicioși castraveți. Aceștia se prepară uimitor de simplu și pot fi păstrați chiar și la temperatura camerei un timp îndelungat.

Chiar dacă în rețeta de mai jos sunt prezentate ingredientele pentru 1 borcan cu volumul de 3 l, nu vă fie frică să pregătiți din prima o porție dublă sau chiar triplă. Succesul este garantat.

INTERESANT PENTRU TINEMgid

Leac băbesc care tratează articulațiile bolnave în 3 zile!

3.000 de rezidenți au ales siguranță și confort! De la 77.881 €

Senzație! Această amuletă atrage banii ca un magnet

Momeala care atrage pestele ca un magnet, indefernt de anotimp

Psoriazisul este rezolvat în 5 zile cu un tratament simplu

Beți o dată și paraziți vor ieși în 30 de minute
Share

Iata reteta corecta pentru gogosari in otet, fara…
Cum să păstrați castraveții pentru iarnă? 3 metode…
Ingrediente

2 kg de castraveți

3 umbrele de mărar

1 frunză mare de hrean

4 căței de usturoi

3 boabe de piper

5 frunze de coacăză neagră

1 ardei roșu (la dorință)

1 linguriță praf de muștar

1 l de apă

100 g de sare

bicarbonat de sodiu (pentru a spăla borcanele)

Cum se prepară?

1. Pregătiți borcanul: spălați-l cu bicarbonat de sodiu. Clătiți-l bine cu apă rece.

2. Spălați bine castraveții. Nu le tăiați capetele.

3. Spălați frunzele de coacăză, de hrean, umbrelele de mărar și ardeiul roșu.

4. Curățați usturoiul. Tăiați frunza de hrean.

5. Așezați la fundul borcanului frunzele de coacăză, de hrean, mărarul, ardeiul, boabele de piper și usturoiul. Apoi, umpleți borcanul cu castraveți. Așezați-i cât mai dens.

6. Turnați apa într-o cratiță și puneți-o pe foc. Încălziți-o puțin și adăugați sarea. Amestecați până sarea se va dizolva.

7. Luați saramura de pe foc și turnați-o în borcanul cu castraveți. Presărați deasupra praful de muștar.

8. Închideți borcanul cu un capac de plastic și așezați-l pe o farfurie. Lăsați castraveții să se fermenteze timp de 5 zile. Nu este necesar să-i dați la un loc rece. În acest timp, castraveții se vor acoperi cu un strat alb, iar saramura se va limpezi.

9. Scurgeți saramura din borcan. Umpleți-l cu apă rece, apoi iarăși scurgeți-o. Reperați procesul de 2-3 ori.

10. Umpleți borcanul cu apă rece curată și agitați-l puțin. Închideți-l cu un capac metalic. Nu este nevoie să-l întoarceți cu susul în jos. Castraveții pot fi serviți peste 1 lună.

Notă: Dacă capacul s-a umflat, îndepărtați-l și mai adăugați în borcan puțină apă. Închideți borcanul cu un capac metalic nou. Castraveții se pot păstra la temperatura camerei, timp de cel mult 3 ani.

Lasă un răspuns

Top