Esti aici
Acasa > Curiozitati > Ca la noi, la nimeni! O fetiță de șase ani din Iași a fost somată să plătească cheltuieli de spitalizare pentru a nu fi executată silit

Ca la noi, la nimeni! O fetiță de șase ani din Iași a fost somată să plătească cheltuieli de spitalizare pentru a nu fi executată silit

Un apel postat pe Facebook de o mămică din Iași ne confirmă că România este țara tuturor posibilitătilor. Femeia a primit acasă o somație de plată emisă de Casă Judeteană pentru Asigurări de Sănătate (CJAS), prin care fiică să, care are doar 6 ani, este anuntată că trebuie să achite sumă de 35 de lei, drept cheltuieli de spitalizare în perioadă 2014 – 2015(Atenție, copilul în acea perioadă avea 4 ani). În caz de neachitare a sumei respective în termen de 15 zile, micuță ar trebui să suporte cheltuieli de judecată, precum și pe cele de executare silită.

Femeia, nu înțelege de ce nu a fost instiintată ea, în calitate de părinte, despre această situație, ci fiică ei în varstă de 6 ani, care abia invată să citească și să scrie.

Femeia a menționat, potrivit Mediafax: „Este normal că un copil de 6 ani să primească o somație de plată?! Față a fost internată în perioadă 8-12 iunie 2014 cu o fractură de femur, iar CJAS a constatat că declarația dată pe propria răspundere este contrară celor constatate. În perioadă respectivă, față avea 4 ani, deci e normal că ea să primească o asemenea somație?! Ce ar trebui să fac?”

Șeful CJAS Iași, Radu Tibichi a spus:”Am verificat cazul, este vorba despre o minoră internată în spital, într-adevăr, în 2014. În timpul internării feței, mamă, în calitate de reprezentant legal, a mers cu copilul pentru a face niște investigații în cadrul laboratorului din ambulatoriul unitătii medicale. Acolo, această a semnat o declarație pe propria răspundere în care susținea că minoră nu ar fi fost internată în acel moment în spital, lucru neadevărat. Noi nu avem cum să decontăm de două ori aceleași servicii. Doamnă în cauză este în culpă și trebuie să își asume acest lucru. Ea ar fi trebuit să vină la noi și să ne întrebe în primul rând despre ce este vorba” și așa cum face românul, s-a justificat spunând că:”Noi trimitem mii de somații doar pe bază CNP.”

Mămica din Iași, profund nemultumită, are de gând să meargă la Administrația Finanțelor Publice și la CJAS Iași, pentru a solicita explicații de la autorităti.

Lasă un răspuns

Top