Esti aici
Acasa > Evenimente > Britanicii, rugaţi să facă dușuri mai scurte, chiar dacă se luptă cu temperaturi neobişnuit de mari pentru ei

Britanicii, rugaţi să facă dușuri mai scurte, chiar dacă se luptă cu temperaturi neobişnuit de mari pentru ei

Situaţie mai puţin obişnuită şi deloc plăcută, în Marea Britanie. Englezii sunt rugaţi să-şi limiteze duşurile la patru minute şi să ude gazonul mai rar, chiar dacă se luptă cu temperaturi neobişnuit de mari pentru ei.

Meteorologii spun că aceasta este cea mai caldă şi mai secetoasă lună iunie din istoria ţării. Cele peste 32 de grade din ultimele zile înseamnă vreme toridă pentru Regat.

Autorităţile sunt acum îngrijorate de lipsa ploii, de obicei nelipsită din peisajul britanic. În unele regiuni, alimentarea cu apă nu mai face faţă cererii.

Un raport al Agenției de Mediu arată că zilnic, în Marea Britanie este irosită apă potabilă suficientă pentru a acoperi nevoile a 20 de milioane de oameni.

Caldura mare in multe tari europene, inclusiv in Marea Britanie, acolo unde, de obicei, vara abia sunt 20 de grade. Nu e de mirare ca oamenii se inghesuie la plaja sau cauta sa stea cat mai mult prin parcuri.

In cartile de scoala invatam ca la Londra verile sunt racoroase si nu toride ca la noi. Acum, insa totul s-a schimbat.

Un val de arsita topeste insulele britanice. Mercurul din termometre n-a mai coborat de mult sub 30 de grade Celsius.

Aveti grija si cu statul la soare, avertizeaza specialistii. Razele, mai ales la ora pranzului, ajung la noi prea putin filtrate de stratul subtiat de ozon. Asa ca riscul de arsuri sau, mai grav, de cancer creste alarmant.

Insa autoritatile spun ca raul cel mai mare nu vine, totusi, de la soarele de pe cer, ci de la cel… artificial, din saloanele de bronzat. Tot mai multi adolescenti isi fac un obicei din a trece pe acolo, la fel ca numerosi adulti al caror program incarcat nu le permite luxul catorva ore de plaja.

Lasă un răspuns

Top