Esti aici
Acasa > Evenimente > BREAKING NEWS: MAE, anunţ de ultimă oră despre românul răpit în Libia. România a cerut ajutorul „partenerilor internaţionali” pentru rezolvarea crizei

BREAKING NEWS: MAE, anunţ de ultimă oră despre românul răpit în Libia. România a cerut ajutorul „partenerilor internaţionali” pentru rezolvarea crizei

Ministerul Afacerilor Externe revine cu noi informaţii în cazul românului răpit în Libia. În această dimineaţă, conducerea ministerului s-a întâlnit cu reprezentatul Ambasadei Libiei la București, în încercarea de a soluționa situația.

Potrivit MAE, Celula de criză activată după răpirea românului „îşi continuă în mod susținut activitatea şi colaborează, în continuare, cu partenerii internaţionali ai României”.

CIteste si: Horoscop 17 iulie 2018. Dragoste arzătoare, bani și un impuls pasional

„În contextul eforturilor susținute la nivelul MAE în sprijinul cetățeanului român semnalat ca fiind răpit pe teritoriul Libiei, menționăm că Celula de criză interinstituţională convocată de ministrul afacerilor externe și-a continuat activitatea.

În cursul zilei de 16 iulie 2018 a avut loc, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, o nouă reuniune destinată evaluării celor mai recente informații privind situația cetăţeanului român.

În cadrul reuniunii, reprezentanţii instituţiilor care fac parte din Celula de criză au analizat diverse scenarii de evoluţie a cazului și acţiunile posibile pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român.

Conform instrucțiunilor transmise de Celula de criză, Ambasada României în Libia, relocată la Tunis, a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile centrale și locale libiene pentru soluționarea cazului. Totodată, a fost solicitat sprijinul partenerilor internaţionali ai României. Precizăm că Celula de criză îşi continuă în mod susținut activitatea şi colaborează, în continuare, cu partenerii internaţionali ai României.

În același context, în dimineața zilei de 17 iulie 2018 conducerea MAE a avut o întrevedere cu Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Libiei la București, pentru coordonarea demersurilor de soluționare a situației.

De asemenea, Celula de criză este în permanență în contact cu reprezentanții companiei angajatoare și cu familia cetățeanului român.

Dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia, Celula de criză interinstituţională reiterează recomandarea ca abordarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia. Subliniem faptul că, pentru Libia, Ministerul Afacerilor Externe a instituit, încă din anul 2015, nivelul maxim de alertă: Pericol major – Părăsiți imediat zona sau țara!”, transmite ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

Reamintim că, sâmbătă dimineaţă, un inginer român şi alţi trei colegi de-ai lui care lucrează pentru o companie petrolieră din Sahara au fost fost răpiţi, potrivit presei din Libia.

Ministerul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu a activat celula de criză şi face verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt.

Lasă un răspuns

Top