Esti aici
Acasa > Curiozitati > Boris Johnson rămâne fără mâna sa dreaptă. Cum afectează acest lucru negocierile pentru Brexit

Boris Johnson rămâne fără mâna sa dreaptă. Cum afectează acest lucru negocierile pentru Brexit

Doi oameni care făceau parte din aripa dură a adepţilor Brexit, gata să iasă din UE fără un acord cu Bruxellesul, au părăsit echipa premierului Boris Johnson. Plecarea lor intervine în linia dreaptă a negocierilor între Londra şi Bruxelles pentru a se încerca încheierea unui acord privind viitoarele relaţii comerciale.

Dominic Cummings, foarte influentul şi controversatul arhitect al campaniei pentru Brexit, şi-a părăsit postul de consilier special al premierului britanic Boris Johnson, a declarat vineri seară o sursă guvernamentală, conform AFP. Consilierul ar fi trebuit să plece din funcţie înainte de sfârşitul anului, dar el a părăsit de vineri seară reşedinţa din Downing Street, o sursă guvernamentală confirmând că el nu va mai fi oficial angajat de la „jumătatea lui decembrie „.

Aripa dură a adepţilor Brexit Plecarea sa urmează după cea a directorului de comunicare din 10 Downing Street şi aliatul său Lee Cain, miercuri, victimă a luptei pentru putere în cadrul guvernului.

Amândoi făceau parte din aripa dură a adepţilor Brexit, gata să iasă din UE fără un acord cu Bruxellesul.

Plecarea lor intervine în linia dreaptă a negocierilor între Londra şi Bruxelles pentru a se încerca încheierea unui acord privind viitoarele relaţii comerciale după 31 decembrie.

Dominic Cummings şi-a făcut numeroşi duşmani, inclusiv în tabăra conservatoare, după nominalizarea sa odată cu venirea la putere a lui Boris Johnson, în iulie 2019.

El a jucat un rol important în victoria sa în alegerile anticipate din decembrie, câştigate detaşat de conservatori. „Climat de tensiune permanentă” Influenţa considerabilă pe care a avut-o pe lângă premier, abordarea sa combativă şi dorinţa de a controla totul, potrivit presei, a dus la un climat de tensiune permanentă în cadrul executivului şi al conservatorilor.

La cuţite cu personalul administrativ, din cauza dorinţei sale de a reforma funcţia publică, el este suspectat că a fost la originea unei serii de concedieri a asistenţilor ministeriali, acuzaţi că nu apără cu destulă vigoare cauza Brexit-ului. „Consilierii vin şi pleacă „, a comentat vineri dimineaţă ministrul transporturilor, Grant Shapps, pe Sky News. „Ne va lipsi, dar evoluăm spre o fază diferită”, Brexit-ul şi efectuarea de teste masive în timpul pandemiei, la care Cummings a contribuit, ajungând la final. „În toate guvernele, sunt necesari oameni care zguduie lucrurile şi propun idei, asta a fost şi el „, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Top