Esti aici
Acasa > Curiozitati > Bill Gates a spus ce urmează în 2021. Omenirea are de înfruntat o nouă provocare

Bill Gates a spus ce urmează în 2021. Omenirea are de înfruntat o nouă provocare

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, cel care a prevestit și pandemia de COVID-19, vine cu noi previziuni despre anul ce ne așteaptă. În viziunea acestuia, nu am scăpat încă de virus și situația s-ar putea chiar agrava în perioada imediat următoare, până ce vaccinurile vor începe să-și facă efectul. Nu în ultimul rând, acesta vede la orizont o nouă provocare pentru omenire.

Bill Gates a scris pe blogul său că lumea nu a scăpat încă de pandemia de coronavirus și prevede că în următoarea perioadă aceasta s-ar putea chiar agrava, în special în contextul apariției noii tulpini care face ca virusul să se transmită mult mai repede.

„Din păcate, încă nu am scăpat încă de virus. Modelele computerizate sugerează că pandemia s-ar putea agrava în următoarea perioadă. De asemenea, trebuie să aflăm mai multe despre o nouă tulpină a virusului care a apărut, care pare să se răspândească mai repede, dar să nu fie mai mortală. Totuși, există două motive principale pentru a fi plini de speranță”, a scris Bill Gates pe blogul său.

Cu toate acestea, el este optimist dacă se respectă regulile de distanțare și măștile de protecție sunt purtate. De asemenea, acesta punctează că vaccinurile care au apărut deja și urmează să apară, vor avea în sfârșit un impact evident la nivel global.

„În primul rând măștile, distanțarea socială și alte intervenții pot încetini răspândirea virusului și pot salva vieți în timp ce vaccinurile sunt lansate. Iar celălalt motiv pentru a fi plin de speranță este că, în primăvara anului 2021, vaccinurile și tratamentele despre care ați citit în știri vor începe să atingă nivelul la care vor avea un impact global real. Deși va trebui să existe încă unele restricții (la adunările publice mari, de exemplu), numărul cazurilor și al deceselor va începe să scadă foarte mult – cel puțin în țările bogate – și viața va fi mult mai aproape de normal decât este acum”, a mai transmis fondatorul Microsoft.

O nouă provocare pentru 2021
Bill Gates este optimist în ceea ce privește anul 2021, având în vedere buna cooperare a lumii împotriva pandemiei și speră că se vor face pași concreți în ceea ce privește o altă problemă serioasă, schimbările climatice.

„Mă bucur să constat că viziunea optimistă că lumea se va uni pentru a lupta împotriva COVID-19 s-a adeverit în mare măsură (cu unele excepții notabile). Nu am fi ajuns așa departe dacă guvernele, companiile și oamenii de știință din întreaga lume nu ar lucrat, cel mai adesea, strâns împreună.

Această cooperare globală este unul dintre motivele pentru care mă uit optimist spre anul următor – și nu numai promisiunea de a controla pandemia. Cred că lumea are, de asemenea, șansa de a face pași concreți cu privire la una dintre celelalte mari provocări din vremea noastră: schimbările climatice.

Anul viitor, liderii din întreaga lume se vor întâlni la Glasgow, Scoția, pentru primul mare summit al Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice de la reuniunile de la Paris din 2015. SUA sunt gata să reia un rol de lider în dezvoltarea și implementarea inovațiilor de energie curată necesare pentru a elimina gazele cu efect de seră.

Sper să îmi petrec o mare parte din timp în 2021 discutând cu lideri din întreaga lume atât despre schimbările climatice, cât și despre COVID-19”, a conchis Bill Gates.

Lasă un răspuns

Top