Esti aici
Acasa > Evenimente > Azi sunt anuntate zeci de proteste antiguvernamentale în Bucureşti şi în ţară

Azi sunt anuntate zeci de proteste antiguvernamentale în Bucureşti şi în ţară

O nouă serie de proteste antiguvernamentale e anunţată să aibă loc duminică seară. În Bucureşti, o manifestaţie are loc în Piaţa Victoriei, iar demonstraţii similare vor fi şi în alte oraşe, precum Sibiu, Cluj Napoca, Braşov. Manifestanţii sunt împotriva planurilor coaliţiei de guvernare de a modifica legile justiţiei.

Protestul din Piaţa Victoriei din Bucureşti este anunţat de la ora 18.00. Apelul la manifestaţie a fost făcut pe Facebook, iar peste 5 mii de oameni s-au arătat interesaţi să participe. Protestul poartă numele „Cod roşu de OUG”.

La Sibiu, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Piteşti şi alte oraşe, manifestanţii, de asemenea, şi-au exprimat intenţia de a ieşi în stradă.

Un protest antiguvernamental a avut loc şi sâmbătă seară. În Piaţa Victoriei au fost peste 2000 de oameni, adunaţi pentru a atrage atenţia asupra unei eventuale adoptări a unei noi Ordonanţe 13. Protestatarii au cântat imnurile României şi UE, au au scandat „Demisia” şi „Anticipate”.

Protestul din Piaţa Victoriei, la care au participat în momentul de vârf aproximativ 2.000 de persoane, s-a încheiat. Oamenii au aprins lanternele telefoanelor mobile, au cântat imnul naţional şi imnul UE şi au scandat „Demisia” şi „Anticipate”. În repetate rânduri s-a făcut apel la vigilenţă şi la ieşirea la protest în continuare, în eventualitatea adoptării unei noi Ordonanţe 13.

Manifestaţia s-a încheiat imediat după ora 22.00.

Lasă un răspuns

Top