Esti aici
Acasa > Curiozitati > Au fost relaxate regulile de călătorie pentru cei ce sosesc în Anglia: test rapid mai ieftin (LFT) în loc de test de laborator (PCR)

Au fost relaxate regulile de călătorie pentru cei ce sosesc în Anglia: test rapid mai ieftin (LFT) în loc de test de laborator (PCR)

Începând de duminică 24 octombrie, persoanele dublu vaccinate care sosesc în Anglia, unde locuiește 85% din populația Regatului Unit, dintr-o țară care nu figurează pe lista roșie pot folosi un test de flux lateral (LFT) în loc de unul PCR, potrivit regulilor introduse de guvernul britanic.

Înainte de a călători în Anglia, o persoană trebuie să rezerve un test LFT efectuat în primele 48 de ore de la sosire și să completeze un formular de localizare în Anglia în cele 48 de ore înaintea călătoriei.

Măsura luată de guvern urmează protestelor din partea sectorului turismului, care au sugerat că testele costisitoare PCR îi descurajează pe oameni să nu mai zboare în țări care nu figurează pe lista roșie.

La ora actuală sunt 24 de furnizori privați care pot pune la dispoziție LFT de pe site-ul web Coronavirus gov.uk, cu prețuri cuprinse între 19 și 39 lire sterline.

Potrivit ministerului sănătății, pasagerii trebuie să trimită o fotografie a rezultatului testului către furnizorul privat – călătorii care nu reușesc să facă acest lucru ar putea fi amendați cu 1.000 de lire sterline.

Oricine testează pozitiv va trebui să se izoleze și să facă un test PCR gratuit de la Serviciul Național de Sănătate (NHS) pentru a confirma rezultatul.

Persoanele care călătoresc în Republica Irlanda, Irlanda de Nord, Scoția, Țara Galilor, Insulele Canalului sau Insula Man vor trebui să respecte regulile locale pentru testare și carantină. Țara Galilor va adopta regula aplicată în Anglia în această săptămână, iar Scoția și Irlanda de Nord au indicat că o vor adopta curând și ele.

Sursa: BBC, Sky News

Lasă un răspuns

Top