Esti aici
Acasa > Curiozitati > Aparat construit in Romania! SUPER TEHNOLOGIA viitorului poate deveni INVENŢIA SECOLULUI

Aparat construit in Romania! SUPER TEHNOLOGIA viitorului poate deveni INVENŢIA SECOLULUI

Scannerul de avioane Roboscan AERIA a fost prezentat la Black Sea Defence & Aerospace (BSDA), organizat în aceste zile la Bucureşti. Aparatul poate scana un avion de linie de până la 50 de metri lungime şi astfel poate identifica obiectele ilegale sau bombele ce pot fi ascunse în structura avionului, conform capital.ro.

“Putem face o radiografie completă, fuselaj şi aripi, la o calitate excepţională, până la 1 mm rezoluţie, pentru a detecta obiecte periculoase, ameninţări cu bombă, arme, contrabandă, diverse lucruri care pot fi ascunse în avion şi care pot fi ascunse şi în cavităţile tehnice ale avionului, acolo unde inspecţia care se face de obicei de autorităţi este foarte dificilă”, a declarat Adrian Bizgan, reprezentant MB Telecom.

De asemenea, scannerul poate acoperi toate avioanele de tip scurt-curier, de tipul celor uzuale care zboară într-o rază de până la 5.000 de kilometri.

“Este un aparat construit în România. Avem şi o fabrică deschisă de curând în Elveţia, care va realiza acest scanner. Preţul este de câteva milioane de euro, în funcţie de opţiuni, de dimensiunile avionului pe care îl poate scana, mai există o versiune care este în construcţie acum şi poate scana cele mai mari avioane din lume, cum ar fi Airbus A380, Boeing 747”, a mai spus Bizgan.

Există deja două antecontracte semnate pentru acest aparat.

Lasă un răspuns

Top