Esti aici
Acasa > Curiozitati > Ambasadorul României la Londra îi roagă pe românii din Marea Britanie să nu se întoarcă în ţară: „Staţi în casă!”

Ambasadorul României la Londra îi roagă pe românii din Marea Britanie să nu se întoarcă în ţară: „Staţi în casă!”

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a relansat sâmbătă apelul adresat adresat românilor din Regatul Unit de a nu pleca în România în această perioadă, întrucât în această ţară a fost decretată starea de urgenţă, zborurile spre şi dinspre Marea Britanie au fost suspendate, iar cei care sosesc în ţară sunt plasaţi în carantină instituţionalizată 14 zile. De asemenea, statele de tranzit aplică restricţii, iar reglementarea acestor restricţii se schimbă de la o zi la alta.

”E absolut necesar ca toţi dintre noi să contribuim la efortul comun de combatere a răspândirii coronavirusului. Trebuie să urmăm cu toţii reglementările şi instrucţiunile autorităţilor britanice cu privire la acest lucru, reglementările şi instrucţiunile autorităţilor române în ceea ce priveşte circulaţia dinspre şi către România. Staţi în casă, urmaţi instrucţiunile privind distanţarea socială, limitaţi-vă ieşirile la cele strict necesare”, spune ambasadorul în mesajul său video cu prilejul Sărbătorilor Pascale, postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

În acest context, ambasadorul Dan Mihalache adresează mulţumiri miilor de cadre medicale, doctori şi asistente din România care lucrează în Sistemul britanic de sănătate (National Health Service).

De asemenea, în condiţiile în care multe firme şi-au stopat activitatea şi mulţi dintre români şi-au pierdut sursa de venituri, diplomatul îi îndeamnă pe românii din Marea Britanie să consulte pagina de web a Ambasadei www.ambasada-romaniei.co.uk şi londra.mae.ro şi pagina de web a guvernului britanic www.gov.co.uk şi să acceseze pachetele de măsuri de protecţie socială puse la dispoziţie de guvernul britanic.

Ambasadorul face cunoscut faptul că au fost instituite sisteme de permanenţă şi serviciile consulare vor fi asigurate în această perioadă pentru situaţiile de urgenţă.

Vedeţi declaraţia video a ambasadorului României la Londra:

sursa: Dan Mihalache / Facebook

Lasă un răspuns

Top