Esti aici
Acasa > Curiozitati > Altfel de politica, cum muta ambasade la Ierusalim – pe înțelesul tuturor

Altfel de politica, cum muta ambasade la Ierusalim – pe înțelesul tuturor

În ultima perioadă vedem cu toții dezbateri legate de mutarea ambasadei României din Israel la Ierusalim, dar nimeni nu explică clar despre ce este vorba sau cei care o fac nu vorbesc pe limba oamenilor care nu au cunoștințe de geopolitică, în așa fel încât să înțeleagă toată lumea. Așadar, vom încerca să vă spunem despre ce este vorba pe înțelesul tuturor.

Israel are centru economic, de afaceri și cultural la Tel Aviv, motiv pentru care acest oraș era considerat capitala statului Israel.

În Israel există o populație minoritară, palestiniană, care vrea să își facă propriul stat autonom numit Palestina și revendică pentru viitorul stat o parte din orașul Ierusalim unde ar dori să își facă capitala.

Pentru că americanii sunt parteneri cu Israelul care nu vrea să se facă acest stat palestinian, ca să închidă discuțiile despre o posibilă capitală a unui posibil stat palestinian în Ierusalim au decis să recunoască Ierusalimul ca fiind capitala statului israelian și și-au mutat ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.

De cealaltă parte, Germania și alte câteva state europene într-o alianță neoficială cu Rusia se opun acestei recunoașteri a Ierusalimului ca noua capitala a Israelului pentru că asta ar afecta interesele de miliarde de euro ce țările europene și Rusia le au în regiunea arabă (petrol, armament etc).

Așadar, este vorba de eternul conflict dintre Rusia și America, numai că de data aceasta de partea Rusiei este și Germania plus câteva țări europene care doresc să își impună propria voință în zona arabă controlată economic de americani. Mai clar, Uniunea Europeană aflată la mâna Germaniei vrea să devină și ea o forță la fel ca Rusia sau SUA și revendică influența politică, economică și chiar militară în zonele cu resurse naturale cum este zona arabă.

În tot acest conflict s-a trezit și România să se bage și nu pentru că nu mai putem noi de ce se întâmplă în lumea arabă, ci pentru că politica românească este iarăși cu fundul în sus. Adică președintele Iohannis care teoretic este un politician de dreapta susține strategia geopolitică a Germaniei și Rusiei, iar de cealaltă parte Dragnea, șeful unui partid de stânga, care te-ai aștepta să fie mai spre comuniști, este contra rușilor și susține strategia geopolitică a Statelor Unite. Exact invers decât ar fi logic. Dar suntem în România unde niciun partid sau politician nu mai are doctrină, deci se poate orice.

De ce se bat forțele politice din România pe acest subiect și de ce unii zic să mutăm ambasada și ceilalți nu? Foarte simplu. În opinia noastră credem că este de fapt vorba de interesele personale ale liderilor politici din România. Iohannis este dator Germaniei că a ajuns președinte, deci susține interesele Germaniei și implicit ale Rusiei ca să fie susținut în continuare în zona euro, iar Dragnea susține americanii ca să fie ”lăsat” să schimbe legile justiției și eventual ajutat să scape de o iminentă condamnare.

Așadar, bătălia în România nu este pentru interesele României în zona arabă, ci pentru slugărit americanii sau germanii și rușii. România va avea prea puține beneficii din mutarea sau nu a ambasadei. Eventual poate vom avea câteva atentate prin România că ne mănâncă pe noi undeva să ne băgăm în borșul lor.

Părerea nostră este că Iohannis și Dragnea ar face un mare bine României dacă ar emigra unul la Tel Aviv si unul la Ierusalim, că atunci când îi vezi cum se bălăcăresc pe temele legate de strategii geopolitice în lumea arabă și de mutat ambasade zici că cei doi politicieni au terminat de mult tot ce aveau de făcut în România și s-au apucat de stabilit acum care ar fi bine să fie capitala statului israelian.

Dacă ambasada României se mută la Ierusalim înseamnă că PSD și Dragnea au dat mâna cu SUA și au șanse reale să mai rămână la putere cel puțin un mandat, iar dacă ambasada nu se mută, PSD și Dragnea vor avea susținere dublă din partea americanilor ca să îi înlăture pe Iohannis și pe cei care susțin noua alianță Germania-Rusia dacă nu cumva, între timp, Iohannis găsește pârghiile necesare să-i aresteze pe majoritatea liderilor PSD

Lasă un răspuns

Top