Esti aici
Acasa > Curiozitati > ALERTA: Video ULUITOR, O rupere de nori a inchis complet Valea Prahovei. Romania e din nou sub amenintarea ploilor. Ce vesti au meteorologii

ALERTA: Video ULUITOR, O rupere de nori a inchis complet Valea Prahovei. Romania e din nou sub amenintarea ploilor. Ce vesti au meteorologii

Ploaie torențială și grindină, pe Valea Prahovei. Turiștii plecați spre case, blocați în coloană

De mai bine de o oră, România este sub cod galben de ploi torenţiale, furtuni şi grindină. Valea Prahovei a fost complet paralizată, după ce o rupere de nori a adus de pe munte aluviuni care au acoperit Drumul Naţional 1. De la Sinaia, şoferii au fost deviaţi zeci de kilometri, prin Târgovişte.

În mai multe oraşe din ţară, apele au inundat curţi, şosele şi maşini. Iar alerta se prelungeşte: ne aşteaptă o săptămână cu grindină şi ploi.

Citeste si: Horoscop 23 iulie 2018. Decizii sincere în dragoste, mulţi bani și o ofertă de nerefuzat
Puhoaie de gheaţă spulberă străzile din Comarnic. Grindina cade cu putere, într-o rupere de nori care a lăsat tot oraşul inundat. Şi sute de şoferi – blocaţi pe Valea Prahovei. Turiştii care se întorceau de la munte în Bucureşti au fost deviaţi prin Târgovişte, la zeci de kilometri, după ce aluviunile au blocat DN1, la Comarnic.

Ploile au inundat şi oraşul Giurgiu. În unele zone, apa a depăşit jumătate de metru. Mai mulţi şoferi n-au mai putut înainta.

Cu gheaţă a plouat şi în Reşiţa, unde mai mulţi oameni au fost surprinşi de furtuna izbucnită din senin. Aici, sistemul de canalizare a refulat, iar bulevardele s-au umplut de apă.

De o oră, tot sud-vestul României este sub cod galben de vijelii, ploi violente şi grindină. Urmează o noapte furtunoasă.

Oana Păduraru, meteorolog: „Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial şi se vor cumula cantităţi de apă de peste 25 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse chiar 50, 60 de litri pe metrul pătrat.”

Mâine dimineaţă, codul galben se va muta în cealaltă parte a ţării, mai exact în zona de sud-est şi în centru. Avertizarea meteorologilor va expira abia marţi seara, la ora 23.

Deşi calendaristic suntem aproape de sfârşitul lui cuptor, în termometre trăim cel mai friguros iulie din ultimii 30 de ani: vor fi cel mult 29 de grade săptămâna viitoare.

Oana Păduraru, meteorolog: „Luna iulie ar fi trebuit să fie ceva mai stabilă, să fie mai mult valori ridicate de temperatură, chiar caniculare de peste 35 de grade şi mai puţine ploi.”

Luna August ar urma să fie ceva mai stabilă decât Iulie, spun meteorologii.

Lasă un răspuns

Top