Esti aici
Acasa > Curiozitati > Ai pensia mărită peste 900 de lei, spune adio compensării cu 90% a medicamentelor

Ai pensia mărită peste 900 de lei, spune adio compensării cu 90% a medicamentelor

Creșterea pensiilor de la 1 iulie 2018 a făcut ca multe pensii să depășească baremul de 900 de lei și astfel s-a ajuns la faptul că cei care depășesc limita chiar și cu 1 leu, să nu mai beneficieze de compensarea cu 90% a medicamentelor.

Doctorul Valentin Pantea, din județul Bihor, a dezvăluit faptul că pensionarii au primit o lovitură de proporții, după mărirea pensiilor, conform Bugetul.ro.

Citând o colegă, doctorul a arătat că după mărirea pensiilor, pensionarii care depăsesc limita de 900 de lei, chiar și cu un leu, nu mai pot benefecia de compensarea cu 90% a medicamentelor.

Ce a postat pe rețeaua de socializare doctorul Pantea, citând-o pe colega sa:

„de la o colegă, medic de familie (e bine să știe pensionarii cărora le-a crescut pensia peste 900 lei)
Care mama voastră creșteți pensiile dar nu le spuneți pensionarilor care v-au votat că nu mai pot beneficia de compensarea de 90% dacă depășesc cu 1 leu limita de 900 lei??!! De ce ne lăsați, mă, pe noi, cei care intră în contact primul cu pacientul să îi explicăm asta?!De ce trebuie, mă, scârbelor ordinare să înghit eu toate insultele și nemulțumirile pacienților că v-ați gîndit voi, niște paraziți, să -i mințiți că le creșteți caliatatea vieții cu 5 lei, dar vor plăti, de fapt mai mult pentru medicamente?! de ce eu, medicul de familie trebuie să explic toate mârșăviile pe care le faceți voi? De ce să plătim , mă, noi, penalizări ??

De ce ne impuneți mă, limite în activitatea noastră? Ne cunoaștem limitele știm ce, cum, cînd să dăm, să trimitem către alte specialități ! De ce să mă înjure pe mine mama copilului pe care ortopedul nu l-a primit la spital pentru că nu i-am dat al doilea bilet de trimitere în aceeași lună?? De ce sîntem noi medicii de familie cei care luăm toate bobîrnacele? Unde sînteți toți cei care ne reprezentați ?? Unde sîntem noi, toți medicii de familie și ce ne dorim? Să înghițim în continuare toate insultele sau mai avem o urmă de coloană vertebrală ?”

Lasă un răspuns

Top