Esti aici
Acasa > Curiozitati > Adolescenta de 15 ani care are doi copii si este, din nou, insarcinata: ‘Pe mine ma fac fericita copiii si barbatul!’

Adolescenta de 15 ani care are doi copii si este, din nou, insarcinata: ‘Pe mine ma fac fericita copiii si barbatul!’

Într-un sat sărac din judeţul Botoşani, Prisăcani, Ana Mari Pitrop, o adolescentă de numai 15 ani, este mamă a doi copii și însărcinată cu al treilea.

Adolescenta de 15 ani care are doi copii și este, din nou, însărcinată: ‘Pe mine mă fac fericită copiii şi bărbatul!’

În clasa a VI-a, Ana Maria Pitrop a lăsat în urmă copilăria, atunci când l-a cunoscut pe Alexandru Ciuci, un tânăr cu opt ani mai mare, de care s-a îndrăgostit.

Avea 12 ani când a rămas gravidă și a decis, încurajată fiind și de iubitul său, a păstrat sarcina. În timp ce alte fete de vârsta ei încă visau la ce vor face în viață, ea a învățat să fie mamă…

O vreme şi-a ascuns sarcina şi abia după ce a terminat şi clasa a VI-a a mărturisit că este gravidă. Oricum sarcina începuse să fie vizibilă. A renunțat la școală și s-a mutat alături de Alexandru, într-un fost grajd de vite, într-o camăruță. Acolo a început să-și crească și copilul, un băiețel.

După mediatizarea cazului, cei doi tineri au primit ajutoare, primind o casă de la un binefăcător, piese de mobilier, un televizor şi un aragaz. Casa a fost cumpărată în satul Prisăcani, cătunul vecin, tocmai pentru ca tânăra pereche să scape de prejudecăţile sătenilor.

De atunci au trecut doi ani, iar Ana a devenit mamă încă odată. Mai mult, este însărcinată cu al treilea copil, practic, de la vârsta de 13 ani, copila asta este gravidă aproape continuu.

”Pe mine mă fac fericită copii şi bărbatul. Mie îmi place aşa. Mai sunt ividioşi dar eu nu-i bag în seamă. La început a fost mai greu, că nu ştiam. După aceea uşor. La al doilea deja nici nu se mai punea problema de greu sau de altceva. Şi sarcina a fost uşoară, a doua. Marian are doi ani şi vorbeşte toată ziua, se uită la desene şi se joacă prin ogradă. Sunt bucuroasă cu el. Ne iubim. I-am făcut din drag. După al treilea gata, ne ajunge” a declarat Ana Maria Pitrop, pentru cotidianul Adevărul.

Deşi are numai 15 ani, Ana Maria este cea care ţine în spate gospodăria. Propriu-zis trebuie să aibă grijă de copii, să facă curat prin casă şi curte şi să facă mâncare. Se laudă că ştie să gătească orice. De altfel face asta de mică.

”Fac mâncare la aragazul de pe hol. Ştiu să fac orice. Mă apuc să fac curat să nu fie dezordine şi umblu după copii. Aşa se face”, spune Ana Maria. Tatăl copiilor, Alexandru Cluci, este plecat cu munca prin sat. Lucrează zilier, mai ales în agricultură. Dar în general acceptă orice i se oferă. ”Muncesc să fac bani pentru copii, pentru soţie. Mă pricep la multe şi ca să-i întreţin fac orice”, spune Alexandru.

”Nu bea, nu fumează. Uitaţi-vă ce palme are. Îs sparte de atâta muncă”, spune bătrânul. Cu toate acestea recunoaşte că o fată de 15 ani, cu doi copii şi gravidă cu al treilea nu s-a mai auzit, nici măcar în acest colţ de lume. ”Nici când eram tânăr nu s-a mai auzit aşa ceva. Dar ce să-i faci, dacă s-au iubit? Acuma ce poţi să-i faci? Trebuie să-i ajuţi, să vii la nepoţi. Îi iubesc că-s din sângele meu.”, spune și tatăl lui Alexandru, venit în vizită.

După ce îl naşte pe al treilea copil, Ana Maria visează să se poată întoarce într-o zi la şcoală. Să termine măcar opt clase şi pe viitor să aibă şi ea un loc de muncă. ”Aş vrea să termin şi eu şcoala. Vreau să-mi găsesc, când mai creşte copilul care se va naşte, şi eu să muncesc. Greu tare aşa ceva cu trei copii”, spune Ana Maria Pitrop.

Primul pas este însă oficializarea relaţiei dintre Ana Maria şi Alexandru. Aceştia mai trebuie să aştepte un an, până când Ana va împlini 16 ani. Conform legislaţiei în vigoare, ea se va putea căsători pe baza semnăturii părinţilor. ”Avem deja luaţi şi naşi. Sunt naşi din Spania”, spune bucuroasă Ana Maria. Este vorba despre o soră de a lui Alexandru Cluci, plecată la muncă în Spania.

Între timp sunt vizitaţi regulat de cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Deşi mediul în care trăiesc este destul de sărăcăcios, deocamdată copii sunt bine îngrijiţi.

Lasă un răspuns

Top