Esti aici
Acasa > Curiozitati > Aceasta este cea mai scumpă mașină din lume. Doar trei exemplare, făcute la comandă, vor ieși pe piață

Aceasta este cea mai scumpă mașină din lume. Doar trei exemplare, făcute la comandă, vor ieși pe piață

Rolls Royce Boat Tail ar putea fi cea mai exclusivistă mașină de pe piață. Cu un preț de 28 de milioane de dolari sau puțin peste 20 de milioane de euro, se spune că Boat Tail a fost realizată pentru doar trei clienți, a căror identitate nu este cunoscută, potrivit Yahoo.com.

S-a spus că unul dintre clienți ar fi cuplul Beyonce și Jay Z, însă totul rămâne la nivel de speculații. Este însă cert că toate cele trei exemplare au o caracteristică specială: seamănă cu bărcile. Și toate sunt complet personalizate.

Cea mai scumpă maşină din lume
Rolls Royce Boat Tail are, de asemenea, ceasuri personalizate, realizate de compania elvețiană Bovet 1822. Aceste ceasuri pot fi folosite ca și ceasuri de mână. Compartimentul pentru mănuși al Boat Tail conține un Montblanc într-o carcasă din piele și aluminiu, în cazul în care proprietarul său vrea să semneze, din mers, o tranzacție de milioane de dolari.

Specificațiile pentru Rolls Royce Boat Tail nu sunt cunoscute, dar se pare că bolidul are același motor V12 twin turbo de 6.757 litri aflat sub capotele Cullinan, Phantom și Ghost.

Potrivit CEO-ului Rolls Royce Motor Cars, Torsten Muller Otvos, clienții au creat designul acestei mașini rafinate. Așa cum, de altfel, se făcea pe vremuri, cînd maharajahii, lorzii și țarii comandau automobile la Rolls Royce. Iar inginerii de la Rolls Royce lucrau direct cu clienții lor pentru a le crea bijuterii pe patru roți.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top