Esti aici
Acasa > Curiozitati > 6 MOTIVE PENTRU CARE ESTI (INCA) SINGURA

6 MOTIVE PENTRU CARE ESTI (INCA) SINGURA

Pur si simplu nu intelegi de ce esti singura. Esti cu atat mai nedumerita cu cat te consideri o partida buna. Cine o fi de vina?

Esti tentata sa dai vina pe altcineva, nu-i asa? Ce-ar fi sa schimbi perspectiva, adica sa incerci sa afli daca nu cumva esti chiar tu cea care pune obstacole in calea inchegarii unei relatii stabile, de durata. Psihologii sustin ca, in majoritatea cazurilor, cauza pentru care o femeie este singura o constituie ea insasi. Merită să verifici dacă au dreptate şi în ceea ce te priveşte. Iată care sunt, după părerea lor, cele mai frecvente greşeli săvârşite de femeile singure.

SUNT FOARTE OCUPATA

Stai cât ziua de lungă la seviciu, abia de mai ai timp de propria persoană. Aşa o fi, doar că, de vreme ce îţi doreşti un partener de viaţă, va trebui să faci ceva ca să-l cunoşti. Cu ce începi? Lărgeşte-ţi cercul de cunoştinţe. O variantă ar putea fi înscrierea pe un site de socializare. Da, nu puţine sunt cuplurile care s-au cunoscut astfel. Sau poţi cere ajutorul prietenilor, sugerându-le că ţi-ar plăcea să cunoşti bărbaţi singuri.

MA DESCURC SI SINGURA

După ce că sunt mai puţini decât femeile, bărbaţii din zilele noastre mai sunt şi slabi, lipsiţi de iniţiativă, sunt de părere aşa-zisele femei de succes. În principiu, observaţia nu e lipsită de sens. Psihologi de pretutindeni le dau dreptate. După părerea acestora e în plină desfăşurare procesul de efeminizare a bărbaţilor. Se remarcă însă şi masculinizarea femeilor. Nu doar că poartă pantaloni, ci sunt capabile să rezolve problemele gospodăreşti, să aibă grijă de copii, să se descurce în afaceri. Alături de o asemenea femeie e greu să te simţi puternic, chiar reprezentant al sexului tare fiind. Ea hotărăşte totul în ceea ce o priveşte, n-are nevoie de nimeni altcineva.

NICIUNUL NU MERITA ATENTIE

Eşti de părere că dai mereu peste bărbaţi nepotriviţi. Unul e grozav ca amant, în rest nu e bun de nimic, altul e inteligent foc, dar n-are niciun haz, al treilea… Fii realistă. Priveşte în jur şi ascultă-ţi intuiţia şi dacă te atrage cineva anume, nu te grăbă să-l cataloghezi ca mediocru, insipid, neserios, s-ar putea să nu i se potrivească niciunul din aceste calificative.. Dă-i o şansă. Şi nu doar lui, ci şi ţie.

CUM SPUNEA MAMA…

Adolescentă fiind, mama nu scăpa nicio ocazie să cântărească în felul ei băieţii ce se te curtau. „Nu vreau să faci greşeala pe care am făcut-o eu, să-ţi găseşti un partener precum tatăl tău“, spunea ea de fiecare dată. Chiar dacă acum eşti o femeie matură, eliberată de presiunea mamei, e foarte posibil ca spusele ei să fi lăsat urme adânci în subconştientul tău, manifestându-se ca teamă de a nu greşi în alegerea partenerului, ca nu cumva s-o auzi pe mama amintindu-ţi că a avut dreptate. Aşadar, nu cumva eşti influenţată de cineva şi ţi-e teamă să nu fii dezapobată pentru o alegere greşită? Faptul că mama ta a fost dezamăgită de partenerul ales nu înseamnă că aşa ţi se va întâmpla şi ţie. Oricum, de tine depinde, nu de ea.

CITESTE SI: CUM SA-TI REVII DUPA O DESPARTIRE DUREROASA

N-AM DE GAND SA FAC CONCESII

Dar ştii că egoismul este una dintre principalele cauze ale singurătăţii? Dacă nu eşti dispusă să sacrifici nimic de dragul persoanei iubite, n-ar trebui să te mire că eşti singură. Încearcă să înţelegi cum te văd ceilalţi. Dacă prin tot ceea ce faci laşi să se înţeleagă că nu ai nevoie de nimeni, că eşti în stare să rezolvi orice problemă, ce bărbat ar vrea să-ţi fie alături? De regulă, femeile puternice n-au noroc în dragoste. De ce oare? Pe de o parte, nu acceptă un bărbat romantic, afectuos, dispus să facă el concesii de dragul ei. Pe de altă parte, dacă se întâmplă totuşi să găsească un bărbat ca ea, viaţa de cuplu se transformă într-o competiţie permanentă, fiecare dorind să-şi afirme superioritatea. De obicei, nu prea durează. Cum poţi ieşi din acest cerc vicios? Priveşte cu mai multă atenţie bărbaţii din jurul tău, s-ar putea să nu fie toţi slabi. La urma urmei, un bărbat calm, echilibrat, respectuos nu înseamnă că e slab. Pentru a-i cunoaşte mai bine, dă-le ocazia să se desfăşoare. Apoi, ceea ce e foarte important, poate e cazul să-ţi schimbi atitudinea faţă de cei din jur. Mai exact, fii feminină, în felul de a te îmbrăca, în comportament, în felul în care te adresezi.

E CLAR, NU MAI EXISTA

Când eşecurile din viaţa personală te nedumiresc, ai putea fi tentată să spui că iubirea nu e decât un basm pentru naivi. Afirmaţia şi convingerea că „nu există iubire“ te scuză de vechile dezamăgiri şi te apără de cele viitoare. E o amăgire, fireşte. Analizează-te şi conştientizeaz-o, dacă e cazul. S-ar putea să descoperi că alta e cauza. Iată câteva variante posibile: eşti obişnuită să comanzi, nu doar la locul de muncă, ci şi în relaţia cu cei apropiaţi; ţii să ai întotdeauna ultimul cuvânt de spus; cei din jur te consideră o persoană rece şi calculată; într-o relaţie ţi-e teamă să te arăţi lipsită de apărare, ca să nu pari slabă; când eşti invitată la o întâlnire, tu eşti cea care fixează şi locul, şi ora; nu precupeţeşti niciun efort să-ţi arăţi superioritatea faţă de ceilalţi.

Dacă îţi doreşti alături un bărbat puternic şi încrezător în propriile forţe, nu te grăbi să iei tu toate deciziile, lasă-l şi pe el s-o facă. Şi nu-ţi ascunde slăbiciunile, nevoia de a fi ajutată. Sigur, şi disponibilitatea de a fi şi tu de ajutor, grijulie mai exact.

CITESTE SI: CAND PARTENERUL E PREA GELOS…

Sursa: femeia.ro

Lasă un răspuns

Top