Esti aici
Acasa > Evenimente > VIDEO: Autorul atacului terorist din Paris a fost difuzat de Statul Islamic

VIDEO: Autorul atacului terorist din Paris a fost difuzat de Statul Islamic

Un video cu atacatorul din Paris a fost dat publicității de Statul Islamic © Youtube Statul Islamic a dat publicitătii o înregistrare video cu autorul atacului terorist din centrul Parisului. Individul, care e de origine cecen, este filmat când jură loialitate fată de ISIS.

Înregistrarea video cu teroristul de origine cecenă care a comis atacul din Capitală Franței a fost publicată de Amaq, o agenție de presă islamică afiliată ISIS. În filmarea de 2 minute și jumătate, Hamzat Asimov acuză ”agresiunea occidentală”, inclusiv a Franței, contra ISIS. El susține că ceea ce se intamplă acum în Franța e tocmai rezultatul acestei agresiuni.

În imagini, tanărul vorbește în franceză, dar și în arabă. El jură credintă liderului Statului Islamic Abu Bakr al-Baghdadi și este auzit spunând că ”victoria este aproape”.

Hamzat Asimov era francez, dar s-a născut în Cecenia. El a atacat trecătorii în centrul Parisului, în zonă Operei. Atacul terorist s-a soldat cu un mort și 4 răniti. Teroristul, de asemenea, a murit, fiind împușcat mortal de polițiștii francezi, după o tentativă nereusită de a-l doborî cu pistolul cu electroșocuri. ISIS a revendicat atacul terorist, anunțând că Asimov este ”soldatul său”.

Lasă un răspuns

Top