Turte pufoase la tigaie, ca la bunica acasă. Rețeta se face de generații întregi: Rapid, gata în doar câteva minuteCuriozitatiEvenimenteExterneMirelNeinteresanteNewsRomania by admin - ianuarie 27, 2021ianuarie 27, 20210 Turtele sunt niște plăcinte simple ideale în perioada postului, rețeta fiind una rapidă și fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot felul de arome. Această rețetă se face de generații întregi, gustul fiind unul delicios care te trimite cu gândul la copilărie. Pe vremuri aceste turte se făceau direct pe plita de la sobă, având denumiri diferite în funcție de regiunea în care se pregătesc.Practic turtele sunt niște pâini mici și pufoase, în Oltenia fiind numite cocoace, în timp ce în alte zone poartă denumirea de scovergi. Așadar, turtele acestea simple și pufoase reprezintă o tradiție păstrată din moși-strămoși.Turte, o rețetă simplă de post de făcut la tigaieTotodată, turtele pregătite în zona Ardealului se fac din aluat foarte subțire și pot fi umplute cu varză, cozi de ceapă verde, cartofi cu ceapă sau chiar cu magiun.Ingrediente necesare pentru turte: 550 grame de făină albă de calitate superioară25 grame de drojdie proaspătă sau aproximativ 7 grame din cea uscată10 grame de sare1 linguriță rasă de zahăr50 ml de ulei de floarea soarelui400 ml de apă caldă.Mod de preparare turte. Pașii de care trebuie să ții contToate ingredientele solide se amestecă într-un castron, așadar fără ulei. Se frământă totul până se formează un aluat moale, aproximativ 5 minuteSfat: Se toarnă inițial doar 350 ml de apă caldă. Dacă făina mai cere apă, atunci se mai adaugă și restul de 50 de mlLa final se adaugă uleiul și se continuă frământarea pentru alte 3-5 minuteAluatul se strânge sub forma unei bile și se lasă la dospit. Castronul trebuie să fie acoperit cu un prosop curat și lăsat la caldAluatul trebuie să-și dubleze volumul, să fie moale și să facă bășicuțeCompoziția obținută se împarte în patru părți egale a câteva 250 de grame fiecareFiecare bilă de aluat se frământă și se întinde cu palma sau cu ajutorul unui sucitorTurtele crude se acoperă cu folie de plastic până când se prăjescTurtele se pot prăji în tigaie sau în ceaunPont: fundul tigăii trebuie să fie presărat cu puțină sare, iar focul să fie dat la minimTigaia se acoperă cu un capacTurtele se lasă la copt circa 10 minute pe fiecare parte sau până când aluatul începe să se umfle și să se rumeneascăTurtele sunt gata! Spor la treabă!Sursa: fanatik.ro. Share on Facebook Share Share on TwitterTweet Share on Pinterest Share Share on LinkedIn Share Share on Digg Share