Esti aici
Acasa > Curiozitati > Traian Băsescu:” În caz de război, cei plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme…”

Traian Băsescu:” În caz de război, cei plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme…”

Într-o intervenție la Adevărul live, citată de DC News, președintele Traian Băsescu a atins și probleme conflictului din Ucraina.
În acest context, Băsescu a spus că România are o mare problemă cu rezerviștii care sunt la muncă în străinătate.

În opinia președintelui, aceștia ar trebui aduși sub arme dacă situația o impune.

Uită preşedintele că mulţi dintre cei plecaţi nu au făcut nici armata, după ce obligativitatea stagiului militar a fost abolită.
„Rusia e un factor de destabilizare a regiunii. Nu doar legat de Crimeea, ci și de Transnistria, și Nagorno-Karabah, și Osetia. (…)

E clar că un obiectiv strategic al Rusiei e să aibă acces la Dunăre. Rusia avea cea mai mare flotă la Dunăre, iar acum nu se poate apropia de Chilia, unde era vechea graniță. România nu are o amenințare directă.

Nu putem prevedea că Rusia va ataca România, ar fi o nebunie să credem asta. Toate analizele arată că Rusia nu-și dorește război cu NATO. Nu cred că vreo țară NATO va fi atacată de Rusia.

Ar fi război, indiferent ce țară NATO ar fi atacată.Dar regional trebuie creat echilibru militar. (…)

Până la sumit-ul NATO din septembrie se vor lua decizii importante: redistribuirea resurselor militare NATO în țările baltice, Polonia, România. Legea privind rezerviștii e o soluție discutată.

S-a pus problema unei analize a capacităţii noastre de a chema rezerviştii sub arme, dacă ar fi nevoie. Avem o mare problemă aici, pentru că foarte mulţi dintre rezervişti sunt la muncă în Italia, în Spania, în Franţa, în Germania… Deci este un subiect pe care CSAT îl va analiza în perioada următoare, el a făcut obiect de discuţie în ultimul CSAT şi va trebui să ne refacem capacitatea de a aduce rezerviştii sub arme, dacă este nevoie.”

3 thoughts on “Traian Băsescu:” În caz de război, cei plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme…”

  1. În caz de război să fie aduși la arme cei plecați în diaspora?? Vă dați seama ca stirea asta e fie propaganda, fie o mizerie aberantă. Adică, pe cei ce fug de această țară, credeți că puteți să-i aduceți voi cu forța? Păi ăia cer acolo azil politic și am luat-o tot noi în mână, că nu avem ce să le mai facem. Noi trebuie însă să îi luăm psihologic, trebuie să îi spălăm cumva la creier, să îi determinăm să revină în țară. E nevoie de ei nu doar în caz de război, dar și pentru a-i taxa. Să îi facem să plângă după țara lor este cea mai bună strategie. Mulți se vor întoarce dacă le punem doine și le spunem că mărim salariile. În țară, de asemenea, trebuie făcută propagandă cât mai puternică despre cazuri de discriminare, rasism în afară. Să le facem povești că dacă merg afară sunt tratați ca ultimii sclavi. Doar așa nu vor mai pleca mierloii din țară. Trebuie să facem cumva să aducem pe ăia plecați înapoi și să îi oprim pe alți gogomani să plece afară. Numai cu massmedia putem să facem asta.

    1. dracu se mai intoarce in Romania . De ce sa se intoarca inapoi bai idiotule tu si chiorul si alcoolistul ordinar de basescu un jidan nenorocit spurcat 100% un nenorocit . Cine dracu se intoarce de la bine si civilizatie inapoi la saracie neputinta mizerie , mediocritate la o clasa politica plina de penali nenorociti ordinari . De ce nu se incorporeaza betivul asta nenorocit de basescu care este un jidan nenorocit khazar 100%

    2. Prietene nu poti sa ii speli pe creier. Tocmai pentru ca au minte au parasit RO, o corabie in deriva de pe care cei curajosi pleaca. Personal eu m-as fi intors sa lupt daca as avea pentru ce. In plus aveti suficienti baieti smeckeri pe acolo, sigur va descurcati.

Lasă un răspuns

Top