Tort Catifea roșie. Desertul rafinat, care a cucerit milioane de inimi, poate fi făcut și acasă. Secretul cofetarilorCuriozitatiMirelNeinteresante by admin - aprilie 5, 2021aprilie 6, 20210 Tortul Catifea roșie. Desertul rafinat, care a cucerit milioane de inimi, poate fi făcut și acasă. Tortul “Catifea roșie” sau “Red velvet” este un desert delicat, ales de mulți tineri ca tortul pentru nuntă. Desertul de face din blaturi roșii de pandișpan și este acoperit cu cremă gingașă de brânză. Tortul Catifea roșie. Desertul rafinat, care a cucerit milioane de inimi, poate fi făcut și acasă. Ingrediente2,5 pahare de făină2 linguri de cacao2 ouă60 g de colorant alimentar roșu110 g de unt de temperatura camerei1.5 pahare de zahăr1 linguriță de vanilie1 pahar de lapte bătut1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de sare oțet și bicarbonat de sodiuPentru cremă600 g crema de brânză400 ml frișcă îndulcită160 g zahăr pudră cu aroma de vaniliePentru decor: coacăze roșii, zmeură, afine, frunze mentăTortul Catifea roșie. Desertul rafinat, care a cucerit milioane de inimi, poate fi făcut și acasă. Mod de preparareMai întâi, colorantul se amestecă cu cacao. Untul se bate cu zahărul cu mixerul până devine o spumă stabilă. În aceasă spume, se încorporează ouăle. Amestecați bine, apoi adăugați vanilia și amestecul de cacao.În compoziție se adaugă 1/3 din făină și se bate bine cu mixerul. Adăugați încă 1/3 din făină și laptele bătut, apoi presărați făina rămasă și bateți până la omogenizare. Ulterior, se adaugă sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu stins cu oțet. Aluatul astfel obținut se împarte în 2 părți. Blaturile se coc la 180 de grade timp de aproximativ 25-30 de minute, apoi se lasă să se răceascăDecupăm blatul, foarte puțin doar cât să îndepărtam marginile Acestea se dau prin răzătoare, iar firimiturile le vom folosi mai târziu la decorarea tortului. Puteți să îmbrăcați tortul în firimituri sau doar sa presărați din loc in loc.Amestecăm crema de brânza cu zaharul pudră, după care adăugam frișca lichidă îndulcită. Crema de brânză și frișca lichidă îndulcită trebuie să fie reci de la frigider. Mixam totul pentru 2-3 minute după care crema este pregătită și putem trece la asamblare.Acoperim blaturile cu cremă. De asemenea, crema se pune și pe ultimul blat. Decoram tortul cu firimiturile de blat pe cremă din loc în loc, cu coacăze roșii, zmeură, afine și frunze mentă. Băgăm tortul la frigider pentru minim o oră după care se poate porționa și servi. Pofta bună! Share on Facebook Share Share on TwitterTweet Share on Pinterest Share Share on LinkedIn Share Share on Digg Share