Esti aici
Acasa > Curiozitati > Tort Catifea roșie. Desertul rafinat, care a cucerit milioane de inimi, poate fi făcut și acasă. Secretul cofetarilor

Tort Catifea roșie. Desertul rafinat, care a cucerit milioane de inimi, poate fi făcut și acasă. Secretul cofetarilor

Tortul Catifea roșie. Desertul rafinat, care a cucerit milioane de inimi, poate fi făcut și acasă. Tortul “Catifea roșie” sau “Red velvet” este un desert delicat, ales de mulți tineri ca tortul pentru nuntă. Desertul de face din blaturi roșii de pandișpan și este acoperit cu cremă gingașă de brânză.  

Tortul Catifea roșie. Desertul rafinat, care a cucerit milioane de inimi, poate fi făcut și acasă. Ingrediente

2,5 pahare de făină

2 linguri de cacao

2 ouă

60 g de colorant alimentar roșu

110 g de unt de temperatura camerei

1.5 pahare de zahăr

1 linguriță de vanilie

1 pahar de lapte bătut

1 linguriță de praf de copt

 1 linguriță de sare

 oțet și bicarbonat de sodiu

Pentru cremă

600 g crema de brânză

400 ml frișcă îndulcită

160 g zahăr pudră cu aroma de vanilie

Pentru decor: coacăze roșii, zmeură, afine, frunze mentă

Tortul Catifea roșie. Desertul rafinat, care a cucerit milioane de inimi, poate fi făcut și acasă. Mod de preparare

Mai întâi, colorantul se amestecă cu cacao. Untul se bate cu zahărul cu mixerul până devine o spumă stabilă. În aceasă spume, se încorporează ouăle. Amestecați bine, apoi adăugați vanilia și amestecul de cacao.

În compoziție se adaugă 1/3 din făină și se bate bine cu mixerul. Adăugați încă 1/3 din făină și laptele bătut, apoi presărați făina rămasă și bateți până la omogenizare. Ulterior, se adaugă sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu stins cu oțet. Aluatul astfel obținut se împarte în 2 părți. Blaturile se coc la 180 de grade timp de aproximativ 25-30 de minute, apoi se lasă să se  răcească

Decupăm blatul, foarte puțin doar cât să îndepărtam marginile Acestea se dau prin răzătoare, iar firimiturile le vom folosi mai târziu la decorarea tortului. Puteți să îmbrăcați tortul în firimituri sau doar sa presărați din loc in loc.

Amestecăm crema de brânza cu zaharul pudră, după care adăugam frișca lichidă îndulcită. Crema de brânză și frișca lichidă îndulcită trebuie să fie reci de la frigider. Mixam totul pentru 2-3 minute după care crema este pregătită și putem trece la asamblare.

Acoperim blaturile cu cremă. De asemenea, crema se pune și pe ultimul blat. Decoram tortul cu firimiturile de blat pe cremă din loc în loc, cu coacăze roșii, zmeură, afine și frunze mentă. Băgăm tortul la frigider pentru minim o oră după care se poate porționa și servi. Pofta bună!

Lasă un răspuns

Top