Esti aici
Acasa > Curiozitati > Stocul de haine nevândute al H&M a crescut iar profitul s-a prăbuşit

Stocul de haine nevândute al H&M a crescut iar profitul s-a prăbuşit

Grupul Hennes & Mauritz AB (H&M), al doilea retailer mondial de îmbrăcăminte, a raportat marţi cel mai mic profit trimestrial din ultimii 16 ani în condiţiile în care grupul a acumulat un stoc record de haine nevândute în valoare de peste patru miliarde dolari, informează Bloomberg.

În cele trei luni până la finele lunii februarie, primul trimestru al exerciţiului fiscal al H&M, profitul operaţional a scăzut cu 61% până la 1,26 miliarde coroane suedeze, comparativ cu 3,21 miliarde coroane în perioada similară a anului trecut. Stocul de haine nevândute a crescut cu 7% în ultimul trimestru până la nivelul de 4,3 miliarde dolari, conform economica.net

Acţiunile H&M au înregistrat un declin de 3,8% după ce compania a avertizat că discounturile vor fi mai mari în trimestrul al doilea din cauza stocurilor mari.

‘Semnele îngrijorătoare vin, încă odată, din partea acumulării stocurilor’, apreciază Chris Chaviaras, analist la Bloomberg Intelligence.

H&M a avertizat încă din luna februarie că se aşteaptă la un nou declin al vânzărilor în 2018. Problemele H&M au fost agravate de vremea neobişnuită de caldă înregistrată de Europa în luna ianaurie, urmată de valul de frig din februarie, care a dat peste cap industria de retail. Aceste evoluţii au forţat compania să reducă şi mai mult preţurile pentru a reduce stocurile.

‘Multe din iniţiativele noastre în derulare oferă semnale bune, chiar dacă nu au fost implementate la scară suficient de mare pentru a avea un efect decisiv asupra rezultatelor de ansamblu. Grupul H&M va realiza rezultate uşor mai bune pentru ansamblul anului 2018 comparativ cu anul precedent’, a declarat directorul general Karl-Johan Persson.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia, potrivit capital.ro

Lasă un răspuns

Top