Esti aici
Acasa > Curiozitati > Simona Halep CASTIGA primul trofeu de Grand Slam din cariera! Simona a castigat FINALA de la Roland Garros VIDEO

Simona Halep CASTIGA primul trofeu de Grand Slam din cariera! Simona a castigat FINALA de la Roland Garros VIDEO

Simona Halep a câştigat primul titlu de Grand Slam din carieră, după o finală fabuloasă cu Sloane Stephens la Roland Garros Halep – Stephens 3-6, 6-4, 6-1

18:01 Halep – Stephens 3-6, 6-4, 4-0. Incredibil ce a reuşit să facă Simona în game-ul patru al setului decisiv. Simona a câştigat mai multe mingi imposibile şi începe să arate deja a campioană!

17:55 Halep – Stephens 3-6, 6-4, 3-0. Simona are sânge rece, dar şi şansă. O minge lovită de Stephens atinge banda fileului, apoi revine în terenul americancei. Halep s-a desprins la trei lungimi.

17:50 Halep – Stephens 3-6, 6-4, 2-0. Pe trasa câştigătoare? Fără să forţeze, Simona se desprinde în setul decisiv. Sloane a început să scape tot mai multe mingi în afara terenului.

17:45 Halep – Stephens 3-6, 6-4, 1-0. După două puncte în care a fost moale, Simona s-a descătuşat cu un backhand în lung de linie spectaculos. Românca a făcut patru puncte la rând şi este în avantaj la debutul setului decisiv.

CITEŞTE LIVE TEXT INTEGRAL

17:37 Halep – Stephens 3-6, 6-4. Simona egalează la seturi cu prima şansă avută la dispoziţie. Românca a dominat câmpul de joc în ultimele minute şi duce meciul într-un ”decisiv”. La sfârşitul setului doi pare şi mai proaspătă fizic.

17:15 Halep – Stephens 3-6, 4-4. Avem din nou egalitate în setul secund, după ce Sloane a depăşit momentul dificil de acum câteva minute.

17:00 Halep – Stephens 3-6, 0-1. Setul doi începe cu un break al americancei. Sloane a ajuns practic la toate mingile, indiferent de ce a încercat Simona. Lucrurile încep să se precipite pentru româncă.

16:53 Halep – Stephens 3-6. Sloane a închis primul set după 41 de minute, după ce a reuşit să salveze o primă minge de break a Simonei. Primul set a fost de un nivel foarte ridicat, iar americanca a fost pur şi simplu mai bună, având o defensivă puternică.

16:29 Halep – Stephens 1-3. Americanca face primul break al jocului. Nivelul finalei este foarte ridicat, Stephens este la potenţial maxim, în ciuda faptului că Simona încearcă să conducă schimburile. Defensiva americancei este imbatabilă în debutul jocului.

16:23 Halep – Stephens 1-2. Sloane îşi face din nou serviciul. Americanca dă senzaţia că joacă mai mult la siguranţă. Simona este mai agresivă, dar deocamdată Stephens a avut răspuns la majoritatea mingilor.

16:19 Halep – Stephens 1-1. Simona a restabilit egalitatea după un game în care schimburile au început să devină din ce în ce mai lungi. Simona a avut nevoie de ”prelungiri”, dar a închis game-ul după un raliu de 25 de lovituri.

16:13 Halep – Stephens 0-1. Adversara Simonei a câştigat un prim game fără probleme. A fost un game de acomodare pentru româncă.

16:11 A început finala de la Roland Garros, cu Sloane Stephens la serviciu.

16:00 În arenă tocmai a fost adus trofeul ce va fi acordat învingătoarei. Sloane Stephens şi Simona Halep, în această ordine au intrat pe teren, sunt gata de start.

14:55 În timp ce Simona Halep a avut programat un antrenament de jumătate de oră pe ”Central”, Sloane Stephens a avut ”mişcarea” înainte de finală pe terenul 4, după Rafael Nadal.

14:50 Simona a terminat antrenamentul cu 5 minute mai devreme decât era programat. Ea avea terenul central rezervat până la 13:45, ora Franţei. La 13:39 s-a aşezat pe scaun alături de Darren, iar 2 minute mai târziu a părăsit deja arena. Spre ieşire, Halep a primit încurajările de rigoare din tribune: ”Haide, Simo!”

14:35 Cu mai puţin de 2 ore înainte de marea finală, Simona Halep este la un antrenament de încălzire pe ”Central”. Numărul 1 mondial schimbă mingi cu Darren Cahill. A lovit cu forehandul, destul de static, fără să alerge mult. Apoi, a trecut la serviciu, armă care speră să o ajute în finala cu Stephens. În arenă sunt jurnaliştii români, dar şi primii fani care au venit să o susţină la finală. Cu steagurile în mână, suporterii Simonei fac selfiuri.

La ultima întâlnire cu jurnaliştii înainte de finala de la Paris, ambele jucătoare s-au declarat extrem de fericite pentru că au ajuns în ultimul act la Roland-Garros. Simona speră să aibă parte de o vreme bună şi finala să nu fie amânată de o eventuală ploaie, în timp ce Stephens a avut numai cuvinte de laudă la adresa liderului mondial.

CITEŞTE MAI MULT despre marea finală

Simona Halep:

Despre finală: „Cred că am aceeaşi plăcere, aceeaşi bucurie că am ajuns în această ipostază din nou. Este un moment special să pot juca din nou o finală la Roland Garros şi pot spune că e turneul meu favorit de Grand Slam, mă simt ca acasă aici, mă bucur că va fi o nouă provocare. E doar un alt meci, nu va fi special, nu contează rezultatul. Vreau să joc cel mai bun tenis, să lupt şi vom vedea cine va învinge. Eu nu simt presiunea. E doar o provocare mare pentru mine şi e o şansă mare să câştig turneul visurilor mele. Trebuie doar să joc cum am făcut-o ieri, am mai jucat împotriva ei. Vreau doar să zâmbesc mâine”.

Ce s-a schimbat faţă de finala din 2017: „Nu s-a schimbat nimic, încă joc tenis, încă muncesc în fiecare zi. Poate că zâmbesc mai mult (n.r. – faţă de sezonul trecut)”.

Cum ar arăta vremea perfectă: „Să fie oricum, dar să nu plouă (n.r. – râde). Suporterii vor fi acolo, mă bucur să-i văd şi mă bucur că am şansa să joc această finală pe Chatrier”.

Despre ce a îmbunătăţit: „Am mai multă experienţă, sunt mai relaxată într-o astfel de situaţie. Dar nu se ştie niciodată, mereu e diferit, încerc să joc cel mai bun tenis. Mă simt bine în această poziţie şi sper ca mâine să fie diferit faţă de celelalte finale. Încerc doar să fiu concentrată pe meci şi nu pe ceea ce se întâmplă în arenă, dar mereu, când aplaudă sau mă încurajează, e drăguţ”.

Descriere într-un singur cuvânt: „Fericită! Fericită că sunt aici. Sunt destul de constantă pe zgură, aici ating cel mai bun nivel, am amintiri plăcute şi la juniori. Sunt mai multe lucruri care mă fac să mă simt bine pe teren”.

Despre Stephens: „A fost uimitor ce a făcut ea anul trecut. Fără să joace 9-11 luni a revenit şi a câştigat un Grand Slam, aşa că e uimitor. Ştiu că e o jucătoate uimitoare, e puternică şi mâine voi înfrunta o adversară care joacă la fel ca adversara din semifinală (n.r. – Garbien Muguruza). Ştiu ce trebuie să joc, dar acum e diferit. E uimitoare, mai ales prin ce a făcut la US Open…”.

„Niciun avantaj pentru Halep pentru că eu am un titlu, iar ea nu are nicunul”, a spus Sloane, referindu-se la cele trei finale majore pierdute de Halep, două la Roland Garros (în 2014, cu Şarapova, şi în 2017, cu Ostapenko) şi una la Austalian Open (contra lui Wozniacki, în acest an).

One thought on “Simona Halep CASTIGA primul trofeu de Grand Slam din cariera! Simona a castigat FINALA de la Roland Garros VIDEO

Lasă un răspuns

Top