Esti aici
Acasa > Curiozitati > Sergiu a fost abandonat pe vremea când era doar un bebeluș. Are 22 de ani și a crescut în mănăstire. Astăzi este student la Facultatea de Drept și Științe Sociale a Universității 1 Decembrie din Alba Iulia. Impresionant

Sergiu a fost abandonat pe vremea când era doar un bebeluș. Are 22 de ani și a crescut în mănăstire. Astăzi este student la Facultatea de Drept și Științe Sociale a Universității 1 Decembrie din Alba Iulia. Impresionant

Sergiu este unul dintre tinerii abandonați ai României a cărui poveste merită cunoscută de toată lumea. Povestea lui Sergiu este despre curaj și despre ambiția de a-ți depăși condiția indiferent cum te numești, de unde provii și mai ales ce fel de șanse îți oferă viața să crești, să te realizezi.

Sergiu a fost abandonat încă de când avea câteva luni. Acum are 22 de ani și a locuit într-o mănăstire, mănăstirea de la Dumbrava. Tânărul nu s-a plâns niciodată de soarta lui, iar acum se mândrește cu faptul că este student la Facultatea de Drept din cadrul Universității 1 Decembrie din Alba Iulia.

A terminat liceul de brutar-patiser și a fost întotdeauna sigur că viața lui se va schimba doar dacă se va strădui. „Am terminat încă un liceu de filologie, iar în vacanță dau o mână de ajutor la brutărie, la pâine. Mama m-a abandonat, poliția m-a luat și statul m-a dat apoi părintelui de la mănăstire”, își începe povestirea Sergiu Gabriel Oltean într-un reportaj difuzat de Trinitas TV.

Ce ambiții are tânărul
Ultima oară a văzut-o pe mama lui când a fost la înmormântarea ei. A spus că nu l-a căutat pentru că nu avea posibilități. A fost crescut de călugării de la mănăstire. Admiterea la facultate nu a fost ușoară. A picat prima sesiune de Bacalaureat la examenul scris la română, dar a învățat și a luat Bacul în sesiunea de toamnă.

A spus că i-a lipsit cel mai mult dragostea de mamă, dar a mai zis că până la urmă părinte este cine te crește. „Am frați. Ținem legătura prin Facebook. Am vrut să fac școală pentru că am aflat că nu este ușor în viață. Dacă ai carte, ai parte. Acum sunt în anul doi la facultate. Vreau să fac școala de șoferi pentru că îmi place mașinile și vreau să conduc. Vreau să învăț”, sunt alte câteva ambiții de-ale lui Sergiu.

Lasă un răspuns

Top