Esti aici
Acasa > Evenimente > România, originală. Un bărbat amenință polițiștii că le va da ‘somn’ dacă nu-i dau buletinul înapoi – video

România, originală. Un bărbat amenință polițiștii că le va da ‘somn’ dacă nu-i dau buletinul înapoi – video

În România se manifestă o totală lipsă de autoritate. Statul e slab, și nu de ieri de azi. La situația asta au contribuit și numeroasele legături, dovedite, ale oamenilor legii cu lumea interlopă, care au condus la pierderea încrederii, dar și o anume latură manifestărilor civice, în care s-a sărit, în nenumărate ocazii, peste legalitate și peste contractul social din care fiecare cetățean ar trebui să-și asume nu doar drepturile, ci și obligațiile ce-i revin.

România, originală. Un bărbat amenință polițiștii că le va da ‘somn’ dacă nu-i dau buletinul înapoi – video

Un exemplu concludent este cel din imagini, în care un cetățean, probabil cu ceva alcool la bord, refuză să se legitimeze în fața polițiștilor.

Petrecut în Hârlău, incidentul are aspecte tragi-comice, bărbatul amenințând polițiștii că ”le va da somn”, dacă nu-i înapoiază actul de identitate, considerându-se agresat de ideea oamenilor legii de a-l legitima, omițând faptul că prin lege sunt singurii abilitați să o facă și că are obligația să le prezinte documentele.

În scurt timp, profitând de blamarea intervenției jandarmeriei în timpul protestelor din Piața Victoriei, pe bună dreptate în unele cazuri, oare vom ajunge în situația în care infractorii se vor declara agresați de polițiști?

Lasă un răspuns

Top