Esti aici
Acasa > Curiozitati > România este a doua țară din lume ca număr de oameni care emigrează anual, proporțional la populație. sunt 10..000.000 Mil plecati

România este a doua țară din lume ca număr de oameni care emigrează anual, proporțional la populație. sunt 10..000.000 Mil plecati

România este a doua țară din lume ca număr de oameni care emigrează anual, proporțional la populație. În perioada 2007-2017 a plecat din România 17% din populație, aproape exclusiv tineri cu mare potențial productiv. Numai din Siria au plecat mai mulți, acolo având loc un dezastru umanitar generalizat.

E greu de identificat o prioritate mai mare pentru România decât de a-și păstra și chiar recupera cetățenii productivi. Pentru a vrea să vină în România, trebuie ca ei să găsească stabilitate politică și economică. Trebuie să găsească un sistem de justiție care are o șansa să le facă dreptate în timp util și să pedepsească corupția. Trebuie să nu fie placați atunci când vor să muncească legal și să nu fie placați birocratic când vor să aibă inițiativă economică.

Vedem acum opusul. Vedem cum, pe bună dreptate, din ce în ce mai mulți oameni cu calificare înaltă își pierd răbdarea cu România sau chiar ajung să fie speriați de ce urmează.

Au plecat și vor mai pleca cât timp lucrurile vor continua în felul acesta.

Lasă un răspuns

Top