Esti aici
Acasa > Evenimente > RO-ALERT: (VIDEO) Codul rosu de inundatii a fost extins in 5 judete! Hidrologii anunta depasiri ale cotelor de pericol in mai multe zone

RO-ALERT: (VIDEO) Codul rosu de inundatii a fost extins in 5 judete! Hidrologii anunta depasiri ale cotelor de pericol in mai multe zone

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod roșu de inundații în Brașov și Covasna, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore.

(Actualizare) – Hidrologii au emis o nouă avertizare cod roşu de inundaţii pentru judeţele Harghita, Neamţ, Bacău şi Covasna, pe râurile din bazinul hidrografic Trotuş, valabilă până la ora 24.00.

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Trotuş, în judeţele Harghita, Bacău, Covasna şi Neamţ.

Hidrologii preciează că fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinul inferior al râului Trotuş, aval de. Târgu Ocna.

Avertizarea de cod roşu pentru Harghita, Bacău, Covasna şi Neamţ este valabilă până la ora 24.00.

De asemenea, judeţul Braşov se află sub cod roşu de inundaţii pe râurile din bazinul hidrografic Târlung – bazin mijlociu şi inferior.

(Actualizare): Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, în cadrul Comandamentul de inundații convocat de ministrul de Interne, la București, că sunt evacuați oamenii din mai multe localități afectate de inundații.

Este vorba de aproximativ aproximativ 250 de persoane, din Farcașa (județul Neamț) și alte două sate din Covasna, după ce un dig s-a rupt.

(Actualizare): Ministerul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a convocat, începând cu ora 10,00, Comandamentul de inundaţii în sistem de videoconferinţă cu autorităţile locale din judeţele afectate.

(Actualizare): În Covasna s-a întrunit Comitetul județean pentru situații de urgență.

Potrivit alertei meteorologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Târlung – bazin mijlociu şi inferior, județele Braşov şi Covasna.

Avertizarea este valabilă până la ora 18.00

Lasă un răspuns

Top