Esti aici
Acasa > Curiozitati > Rezultat istoric. Un român, 4 medalii de aur din 4 participări!! DAR NIMENI NU DISTRIBUIE ASA CEVA!!!

Rezultat istoric. Un român, 4 medalii de aur din 4 participări!! DAR NIMENI NU DISTRIBUIE ASA CEVA!!!

Un elev din Bistrița apare pe poziția a doua în reputatul „Hall of Fame” al Olimpiadei Internaționale de Informatică. În toate timpurile, doar 2 tineri, elevul român și un elev polonez, au reușit să cucerească 4 medalii de aur la primele lor 4 participări la olimpiadă.

Rareș Darius Buhai, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, a devenit al doilea cel mai medaliat elev din toate timpurile după ce a cucerit a patra medalie de aur la Olimpiada Internațională de Informatică.

Românul este la egalitate cu un polonez, Filip Wolski, tot cu 4 medalii de aur din 4 participări la olimpiadă, între 2003 și 2006. Locul 1 este ocupat de un tânăr din Belarus, Gennady Korotkevici, cu șase medalii de aur și una de argint, în cele șapte participări ale sale la Olimpiada Internațională de Informatică. Bielorusul a cucerit argintul în 2006, iar, din 2007 până în 2012, șase medalii de aur consecutive.

Potrivit stiri.tvr.ro, România a ocupat locul 10 dintre cele 84 de națiuni participante. Cu acest rezultat, România este pe locul patru în clasamentul pe medalii din toate timpurile. Elevii din țara noastră au cucerit 95 de medalii de-a lungul timpului, dintre care 25 de aur.

Anul acesta, aurul a fost obținut de Rareș Darius Buhai, iar Alexandru Velea (clasa a XII-a/Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca) și Marius Valentin Hărşan (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) au obținut medalii de argint.

Medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Informatică s-a desfăşurat la Almaty (Kazahstan), în perioada 26 iulie – 1 august, şi a reunit 324 de competitori din 84 de ţări.

2 thoughts on “Rezultat istoric. Un român, 4 medalii de aur din 4 participări!! DAR NIMENI NU DISTRIBUIE ASA CEVA!!!

  1. Nu avem spatiu/timp de popularizare a acestei reusite exceptionale deoarece cei care posteaza pe Fb sunt mai preocupati de politica si cancanuri !

Lasă un răspuns

Top