REȚETA ZILEI: Clătite cu flori de salcâmCuriozitatiEvenimenteMirelNeinteresanteNews by admin - mai 17, 2018mai 17, 20180 Un desert cu aroma de primavara care aduce cu sine beneficiile florilor de salcam.Ai nevoie de: 3 oua mari; 500 ml lapte; 2 linguri zahar brun; 200-250 g faina alba, sau integrala; 2 linguri ulei de floarea soarelui; un praf de sare;flori de salcam proaspat culese (cat de multe doriti).Intr-un castron bateti ouale cu zaharul si un praf de sare. Se adauga faina cernuta putin cate putin si se amesteca cu telul, avand grija sa nu se formeze cocoloase.Cand compozitia se ingroasa incepeti sa adaugati putin cate putin din lapte si ulei, pana cand adaugati toata cantitatea. Puteti adapta grosimea aluatului in functie de cat de subtiri vreti sa fie clatitele. Daca vreti sa obtineti clatite mai subtiri trebuie sa aveti o compozitie mai fluida. Puteti sa nu adaugati tot laptele sau sa mai adaugati putina apa minerala. Pentru clatite mai groase compozitia trebuie sa fie mai densa. Trebuie sa tineti cont si de faptul ca daca compozitia este lasata sa se odihneasca, ea se mai ingroasa.Se adauga florile de salcam spalate si scurse bine si se amesteca bine compozitia. Se lasa compozitia la odihnit timp de 30 de minute, la frigider.Puneti tigaia pe foc si lasati-o sa se incinga. Ungeti tigaia cu ulei folosind o pensula. Turnati cu polonicul sau cu o cana aluatul de clatite in tigaia bine incinsa. Cand clatita devine aurie pe margini, isi pierde luciul si devine opaca, Intoarceti clatitele folosind o spatula. Mai coaceti clatita pana devine rumena. Se pot servi simple, pentru ca florile de salcam confera si dulceata si savoare, sau puteti sa le serviti cu dulceata de salcam sau putina miere de salcam, daca le doriti mai dulci. Share on Facebook Share Share on TwitterTweet Share on Pinterest Share Share on LinkedIn Share Share on Digg Share