Esti aici
Acasa > Evenimente > Regina Elisabeta, sărbătorită la Londra, în cadrul unui eveniment spectaculos / VIDEO

Regina Elisabeta, sărbătorită la Londra, în cadrul unui eveniment spectaculos / VIDEO

Regina Elisabeta a fost sărbătorită astăzi, la Londra, în cadrul unui eveniment spectaculos. O mie 400 de soldaţi au participat la parada care a marcat şi o premieră.

La prânz, familia Regală, cărora li s-a alăturat, pentru prima dată şi proaspăta soţie a prinţului Harry, s-a reunit în balconul Palatului Buckingham.

Toate privirile au fost furate de strănepoata reginei din partea fiicei sale, Anne, care, în timpul intonării imnului, a încercat să-l facă pe prinţul George să păstreze tăcerea. Regina a împlinit 92 de ani pe 21 aprilie dar, oficial, ea este sărbătorită anual, în iunie.

Regina Elisabeta a II-a, sărbătorită la Londra Capitala britanică a găzduit sâmbătă ceremoniile dedicate sărbătoririi zilei de naştere a reginei Elisabeta a II-a, care anul acesta a împlinit 84 de ani, un eveniment fastuos care atrage mii de turişti, potrivit

Capitala britanică a găzduit sâmbătă ceremoniile dedicate sărbătoririi zilei de naştere a reginei Elisabeta a II-a, care anul acesta a împlinit 84 de ani, un eveniment fastuos care atrage mii de turişti, potrivit NewsIn.

Deşi este născută pe 21 aprilie, regina îşi aniversează ziua de naştere în a doua sâmbătă a lunii iunie, pentru a se putea organiza ceremonii în aer liber.

Ziua oficială a Reginei Elisabeta a II-a este marcată în fiecare an de un eveniment care atrage mii de turişti, Trooping the Colour, în traducere literară „Marşul culorii”. Ceremonia datează din secolul XVII când culorile regimentelor erau folosite ca punct de reper în bătălie. Steagurile fiecărui regiment erau defilate zilnic prin faţa soldaţilor, astfel încât aceştia să ştie cărui regiment aparţin după culoarea atribuită.

Această desfăşurare impresionantă de forţe a început să facă parte din festivităţile de sărbătorire a monarhului britanic în 1805.

Regina participă la ceremonie într-o trăsură aurită şi însoţită de toată familia regală. Peste 1000 de soldaţi şi ofiţeri şi 200 de cai defilează prin faţa suveranei, în timp ce peste 400 de instrumentişti din 10 orchestre măşăluiesc şi cântă într-un unison perfect.

Tot cu această ocazie, regina Elisabeta a II-a acordă mai multe titluri nobiliare ca semn de recunoaştere a realizărilor profesionale ale unora dintre supuşii ei şi de apreciere a serviciului adusde către aceştia Regatului Unit.

Printre cei care vor fi decoraţi sâmbătă de regină se numără actriţa Catherine Zeta Jones şi pilotul de Formula 1, David Coulthard.

Lasă un răspuns

Top