Esti aici
Acasa > Evenimente > Prinţul Harry și actriţa Meghan Markle s-au căsătorit. Cele mai frumoase momente ale ceremoniei de la castelul Windsor

Prinţul Harry și actriţa Meghan Markle s-au căsătorit. Cele mai frumoase momente ale ceremoniei de la castelul Windsor

Nunta regală. Cele mai frumoase momente ale ceremoniei în care Harry și Meghan și-au jurat credinţă

Prinţul Harry şi fosta actriţă Meghan Markle s-au căsătorit, sâmbătă, la capela St. George de la castelul Windsor, în fața rudelor, prietenilor și a peste 2.000 de admiratori.

Sosirea mirelui. Prințul Harry, care va primi titlul de duce de Sussex după căsătorie, a sosit alături de fratele său, prințul William, care i-a fost cavaler de onoare. Harry și Ducele de Cambridge au sosit la capelă pe jos și au salutat oamenii prezenți la intrarea în biserică.


Sosirea miresei. Meghan Markle a sosit la ceremonie, într-o mașină, alături de mama ei, care însă a coborît înainte ca mireasa să ajungă în fața capelei St. George.

Drumul spre altar. Lăsând la o parte tradiția, Meghan a ales să meargă singură o parte din drumul spre altar, după care prințul Charles i s-a alăturat și a condus-o alături de prințul Harry.

Rochia miresei. Meghan Markle a sosit la Capela St. George într-o rochie simplă, cu mânecă şi un voal alb lung, creată de britanica Clare Waight Keller, prima femeie director artistic al casei de modă franceze Givenchy.

Voalul a fost prins cu o tiara cu diamante a reginei Mary, care i-a fost împrumutată lui Meghan Markle de către regina Elisabeta a II-a. Podoaba este englezească şi a fost realizată în 1932, alături de o broşă din 1893, potrivit Kensington Palace.

Voalul a fost unul special. Meghan „a dorit ca cele 53 de ţări ale Commonwealth să fie alături de ea în timpul ceremoniei” şi astfel Waight Keller a creat un voal împobobit cu elemente din flora fiecărei ţări care aparţin de Regatul Unit. Fiecare floare este unică şi cusută de mână pe trena lungă de cinci metri. Designerii au lucrat sute de ore, spălându-se pe mâini la fiecare jumătate de oră pentru a păstra ţesătura curată.

– Harry și Meghan se întâlnesc la altar.


Prințul Harry îi spune viitoarei sale soții, pe care o vede pentru prima dată în rochia de mireasă: „You look amazing/Arăți minunat”

Michael Curry, primul episcop de culoare al bisericii episcopale în Statele Unite, a oferit un discurs pasionat care a adus zâmbete pe fețele invitaților. El a citat din Martin Luther King Jr.: „Trebuie să descoperim puterea dragostei”. „Imaginaţi-vă o lume în care dragostea este drumul”, a mai spus Curry.

– „Stand by Be”. A urmat un alt moment emoționant. Karen Gibson și corul The Kingdom au interpretat melodia „Stand by Be”, lansată în 1961 de Ben E. King.

Depunerea jurămintelor. Cei doi şi-au depus jurămintele şi şi-au schimbat inelele ca semn al căsătoriei. Verigheta lui Meghan Markle a fost modelată după o piesă din aur galez, cadou de la majestatea sa, regina Elisabeta a II-a. Inelul prinţului Harry este de platină cu o textură finisată.

Sărutul. Proaspeții căsătoriți se sărută la ieșirea din biserică, în uralele celor prezenți.

Finalul ceremoniei. Prințul Harry și Meghan, Ducele și ducesa de Sussex, au ieșit din biserică în timp ce se cânta melodia gospel “This Little Light of Mine”.


Turul cu caleașca. După ceremonia de la capela St. George, cei doi miri au salutat mulţimea dintr-o caleaşcă Ascot Landau.

Lasă un răspuns

Top