Esti aici
Acasa > Curiozitati > Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel

Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel

Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel. Prăjitura Snickers seamană cu batonul cu același nume, de acolo și denumirea. Este ușor de preparat, se compune dintr-un blat cu nucă, apoi un strat subțire de ciocolată albă, crema de caramel și glazură. Rețeta este simpla și ușor de făcut, însă trebuie să aveți răbdare ca toate straturile sa fie complet reci când montați prăjitura.

Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel. Ingrediente

Blatul 

7 albușuri

140 g zahăr

un praf de sare

1 linguriță vanilie

200 g nuca măcinată

60 g făină

1 linguriță rasă de praf de copt

Glazura de ciocolată albă

250 g ciocolată albă

2 linguri de ulei

Crema de caramel

150 g zahăr (pentru topit)

40 g zahăr (pentru gălbenușuri)

200 g unt

7 gălbenușuri

200 g alune sau arahide prăjite

Glazură de ciocolată neagra

250 g ciocolată neagră

2 linguri de ulei

Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel. Mod de preparare

Mixăm albușurile cu un praf de sare și vanilia până obținem o spumă consistentă. Adăugăm zahărul, mixand continuu, până obținem o bezea tare. Acum e momentul să adăugăm nuca măcinată fin, apoi făină și praful de copt. Amestecăm compoziția cu  mișcări de sus în jos ca ă nu scoatem aerul din bezzea. O tavă se tapetează cu hârtie de copt și punem blatul de bezea.  Blatul se coace 25-30 de minute la 170 °C, până se rumenește ușor. Ulterior, băsăm blatul să se răcească.

Ciocolată albă se topește împreună cu cele două linguri de ulei. O întindem uniform deasupra blatului și dăm tavă la rece. Pentru cremă, frecăm gălbenușurile cu cele 40 de g de zahăr. Alte 150 g zahăr se topesc într-o crăticioară, în care vom adăuga untul cubulețe și amestecăm. Luăm cratița de pe foc și adăugăm arahidele tocate. Amestecăm, iar după ce se răcește un pic punem gălbenușurile. Amestecăm bine, repunem vasul pe foc și fierbem la foc mic câteva minute până începe să se îngroașe. După ce crema este complet rece o întindem uniform peste glazură albă.

Peste crema de caramel punem ciocolată neagră, topită cu cele două linguri de ulei. Dăm prăjitură la rece câteva ore și apoi o putem tăia în bucăți cu un cuțit cu lama încălzită în apă fierbinte. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Top