Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramelCuriozitatiEvenimenteExterneMirelNeinteresanteNewsPoliticRomaniaUK by admin - aprilie 1, 2021aprilie 1, 20210 Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel. Prăjitura Snickers seamană cu batonul cu același nume, de acolo și denumirea. Este ușor de preparat, se compune dintr-un blat cu nucă, apoi un strat subțire de ciocolată albă, crema de caramel și glazură. Rețeta este simpla și ușor de făcut, însă trebuie să aveți răbdare ca toate straturile sa fie complet reci când montați prăjitura.Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel. IngredienteBlatul 7 albușuri140 g zahărun praf de sare1 linguriță vanilie200 g nuca măcinată60 g făină1 linguriță rasă de praf de coptGlazura de ciocolată albă250 g ciocolată albă2 linguri de uleiCrema de caramel150 g zahăr (pentru topit)40 g zahăr (pentru gălbenușuri)200 g unt7 gălbenușuri200 g alune sau arahide prăjiteGlazură de ciocolată neagra250 g ciocolată neagră2 linguri de uleiPrăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel. Mod de preparareMixăm albușurile cu un praf de sare și vanilia până obținem o spumă consistentă. Adăugăm zahărul, mixand continuu, până obținem o bezea tare. Acum e momentul să adăugăm nuca măcinată fin, apoi făină și praful de copt. Amestecăm compoziția cu mișcări de sus în jos ca ă nu scoatem aerul din bezzea. O tavă se tapetează cu hârtie de copt și punem blatul de bezea. Blatul se coace 25-30 de minute la 170 °C, până se rumenește ușor. Ulterior, băsăm blatul să se răcească.Ciocolată albă se topește împreună cu cele două linguri de ulei. O întindem uniform deasupra blatului și dăm tavă la rece. Pentru cremă, frecăm gălbenușurile cu cele 40 de g de zahăr. Alte 150 g zahăr se topesc într-o crăticioară, în care vom adăuga untul cubulețe și amestecăm. Luăm cratița de pe foc și adăugăm arahidele tocate. Amestecăm, iar după ce se răcește un pic punem gălbenușurile. Amestecăm bine, repunem vasul pe foc și fierbem la foc mic câteva minute până începe să se îngroașe. După ce crema este complet rece o întindem uniform peste glazură albă.Peste crema de caramel punem ciocolată neagră, topită cu cele două linguri de ulei. Dăm prăjitură la rece câteva ore și apoi o putem tăia în bucăți cu un cuțit cu lama încălzită în apă fierbinte. Poftă bună! Share on Facebook Share Share on TwitterTweet Share on Pinterest Share Share on LinkedIn Share Share on Digg Share