Esti aici
Acasa > Curiozitati > Poezia unei românce din Italia face ravagii pe Facebook: „Poate nu ajung acasă / Să mai fiu cu voi la masă”

Poezia unei românce din Italia face ravagii pe Facebook: „Poate nu ajung acasă / Să mai fiu cu voi la masă”

Românii aflați în Italia își strigă oful pe rețelele de socializare, în contextul în care trebuie să stea izolați în case și nu se știe când se vor putea întoarce în țară. Poezia publicată de o româncă din Italia face ravagii pe Facebook. 

„Poate nu ajung acasa
Sa mai fiu cu voi la masa.
Si raman printre straini
Sa miros pomii cu pini.

Poate nu ajung de pasti
Mama cozanac sa-mi lasi.
Si raman aici cu ei
Sa le povestesc de miei.

Poate nu ajung la vara
Sa ma scald in soare afara.
Si raman in tara lor.
Sa le povestesc de dor.

Poate nu ajung la iarna
Sa-mi pui mama vin sa fiarba.
Si raman aici pe veci.
Unde sufletele-s reci”

(w670)

Poezia publicată pe grupul „Românii din Italia” a devenit rapid virală, strângând peste 1.000 de distribuiri si sute de comentarii.

Măsurile luate de autoritățile din Italia cu privire la împiedicarea răspândirii noului coronavirus încep să-și producă efectele. Astfel, se înregistrează o încetinire atât a numărului de îmbolnăviri noi, cât și a deceselor. 

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 3.780 de noi cazuri confirmate (în scădere faţă de 3.957 anunţate duminică) şi 601 morţi (în scădere faţă de 651 de decese raportate în intervalul anterior de 24 de ore), a comunicat Serviciul italian de Protecţie Civilă. Astfel, se pare că vârful critic a fost depășit.

Până acum s-au vindecat 7.432 de persoane, astfel că în prezent există 50.418 de persoane care au coronavirus.

Lasă un răspuns

Top