Esti aici
Acasa > Evenimente > Operațiunea „Revoluție pașnică și insubordonare civică” – tensiunea a escaladat în Piața Victoriei după un flashmob #rezist, în cadrul căruia protestatarii au încercat să oprească traficul în zonă.

Operațiunea „Revoluție pașnică și insubordonare civică” – tensiunea a escaladat în Piața Victoriei după un flashmob #rezist, în cadrul căruia protestatarii au încercat să oprească traficul în zonă.

Protest în Piaţa Victoriei: Jandarmeria a intervenit în forţă împotriva protestatarilor Tensiunea a escaladat în faţa Guvernului după un flashmob #rezist, în cadrul căruia protestatarii au încercat să oprească traficul în zona Pieţei Victoria.

Jandarmii au intervenit în forţă, joi seară, împotriva protestatarilor din Piaţa Victoriei care au încercat să oprească traficul în zonă.

Cetăţenii au început să traverseze încontinuu pe trecerile de pietoni pentru a opri traficul. Nu aveau nimic cu şoferii, însă, ajunşi la limita suportabilităţii, au vrut să transmită un mesaj de insubordonare civică pentru ca puterea să înţeleagă că există mari nemulţumiri după modificarea legislaţiei penale.

Au avut loc mai multe tensiuni între jandarmi şi protestatari. La un moment dat, situaţia a escaladat după ce un mic grup manifestanţi a reuşit să blocheze strada afişând un banner mare pe care scria „Depolitizarea CCR”.

„Am fost aruncat pe jos de jandarmi, ne-au blocat accesul să circulăm liber. Ne-am plimbat pe trecerea de pietoni. Dacă Jandarmeria face asta într-o ţară UE, avem o mare problemă. Noi nu am încălcat nicio lege”, a declarat un protestatar pentru Epoch Times.

Lucrurile s-au mai aplanat după ce a apărut un colonel de la Jandarmerie care i-a rugat să deblocheze trecerile de pietoni pentru a elibera traficul.

„Nu aveţi competenţă pe circulaţie rutieră, lăsaţi-mă să traversez strada”, le-a spus un protestatar jandarmilor care îl blocau.

Mişcarea protestatarilor vine după numeroase proteste fără rezultat, astfel că s-a trecut la o formă de „nesupunere civică şi revoluţie paşnică”.

Ulterior, oamenii legii le-au permis cetăţenilor să ocupe strada, manifestanţii aplaudând victoria.

Unul dintre protestatari a subliniat nu vor renunţa la lupta împotriva celor de la PSD-ALDE „care vor să distrugă ţara”.

Lasă un răspuns

Top