Esti aici
Acasa > Evenimente > Olanda vrea sa ii raspandeasca pe cei care merg la serviciu cu bicicleta

Olanda vrea sa ii raspandeasca pe cei care merg la serviciu cu bicicleta

Olanda este cunoscută ca o ţară de biciclişti împătimiţi, dar o membră a guvernului său vrea să stimuleze şi mai mult deplasările pe două roţi. Secretarul de stat pentru infrastructură propune ca salariaţii să fie recompensaţi dacă merg la serviciu cu bicicleta.

Citeste si: Horoscop 16 iunie 2018. Bani, dragoste nouă şi un destin surprinzător

Ei ar urma să primească, pentru fiecare kilometru parcurs,1 9 eurocenţi, plătiţi de angajator.

Va intrebati de ce Olanda vrea sa ii raspandeasca pe cei care merg la serviciu cu bicicleta? Angajaţii ar putea în curând câştiga bani pedalând în Olanda, unde guvernul vrea ca drumurile cu bicicleta spre şi dinspre locul de muncă să fie remunerate, pentru a reduce ambuteiajele din ţară, informează vineri AFP.

„Să ieşim din maşini şi să sărim pe bicicletă”, a îndemnat secretarul de stat pentru Infrastructură Stientje Van Veldhoven, propunând „o remunerare, plătită de angajator, de 19 centime pe fiecare kilometru efectuat cu bicicleta spre sau dinspre locul de muncă”.

Olanda este cunoscută pe plan mondial pentru numeroasele sale biciclete: ţara numără peste 22 de milioane de biciclete la 17 milioane de locuitori, potrivit asociaţiei automobiliştilor olandezi BOVAG.

Expresia „velo-boulot-dodo” (în franceză, „bicicletă-job-somnic”) reflectă ritmul cotidian a numeroşi angajaţi ai săi, însă Olanda are o populaţie foarte densă şi se confruntă de asemenea cu ambuteiaje interminabile.

„Vreau să stimulez ciclismul, pentru a scoate 200.000 de navetişti din maşini şi pentru ca împreună să facem cu bicicleta cu 3 kilometri mai mult în fiecare an”, a continuat Stientje Van Veldhoven într-un comunicat.

Salariaţilor ar urma de asemenea să le fie rambursaţi banii după achiziţionarea unei noi biciclete pentru drumurile spre serviciu, explică ministrul pentru Infrastructură.

Pentru a promova folosirea bicicletei, Stientje Van Veldhoven are prevăzute discuţii cu marii angajatori ai ţării şi întreprinderile mici şi mijlocii, pentru „a optimiza reglementările fiscale existente”. „Bicicleta are o contribuţie importantă la accesibilitate, calitatea vieţii şi sănătate”, a mai subliniat secretarul de stat.

În Olanda, mai mult de jumătate dintre drumurile zilnice cu maşina sunt mai mici de 7,5 kilometri şi peste jumătate dintre angajaţi locuiesc la mai puţin de 15 km de locul lor de muncă.

„Prin dezvoltarea bicicletei electrice, aceasta este o distanţă ce poate fi acoperită uşor”, potrivit ministerului, care îi îndeamnă pe toţi olandezii să urce pe biciclete.

Automobilele emana NOXE, bicicletele fac o conditie fizica buna si sanatoasa organismului, Angajații din Olanda ar putea câștiga bani dacă vin cu bicicleta la muncă

One thought on “Olanda vrea sa ii raspandeasca pe cei care merg la serviciu cu bicicleta

Lasă un răspuns

Top