Esti aici
Acasa > Externe > O noua gafa a autoritatilor romane – ambasadorul Marii Britanii, in fata unui steag britanic scos din uz din 1801

O noua gafa a autoritatilor romane – ambasadorul Marii Britanii, in fata unui steag britanic scos din uz din 1801

Autoritățile române se pare că au mari probleme cu steagurile țărilor pe care trebuie să le arboreze atunci când primesc vizite oficiale, și probabil din cauza faptului că oamenii care ar trebui să se ocupe de treaba asta, și s-o facă profesionist, sunt, s-o zicem pe bune, proști!

O nouă gafă a autorităților române – ambasadorul Marii Britanii, în fața unui steag britanic scos din uz din 1801

După ce duminică, în timpul unei conferinţe de presă comune ţinute la Constanţa de premierii României şi Estoniei, drapelul ţării baltice fusese pus invers, fiind necesară intervenția şeful guvernului de la Tallinn pentru corectarea greșelii, evenimentul s-a repetat la Iași.

În timpul unei întrevederi dintre primarul Mihai Chirica şi ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummel, municipalitatea a pus pe masă, în faţa diplomatului, un steag britanic care nu mai este în uz din 1801.

Faţă de varianta corectă lipseşte crucea Sfântului Patrick, adică liniile roşii în diagonală. Acestea au fost adăugate acum mai bine de 200 de ani, când Irlanda s-a alăturat Angliei şi Scoţiei, în Regatul Unit

Lasă un răspuns

Top