Esti aici
Acasa > Curiozitati > Nu intereseaza pe nimeni, Paznicul sa saturat sa il mai pazeasca. Primele imagini cu tabloul de Picasso dezgropat în Tulcea (Video)

Nu intereseaza pe nimeni, Paznicul sa saturat sa il mai pazeasca. Primele imagini cu tabloul de Picasso dezgropat în Tulcea (Video)

Scriitorul Frank Westerman, cel care a însoţit-o pe scriitoarea de origine română Mira Feticu în aventura care a scos la iveală tabloul de Picasso ascuns în Tulcea, a postat primele imagini cu desenul marelui pictor.

În înregistrare apar mai mulţi criminalişti români, care îi fac poze operei dezgropate de sub un copac, în satul Greaca, din Tulcea.

Primele imagini de la dezgroparea tabloului de Picasso ascuns în pământ de hoţii români, în satul Greci din Tulcea (Video)

vezi si: Horoscop 19 noiembrie 2018. Mesaj incitant, bani și o veste extraordinară

Reamintim că o operă aparţinând pictorului Pablo Picasso, furată în 2012 în „jaful secolului” şi descoperit sub un copac de scriitoarea de origine română Mira Feticu, în urma unui pont, a fost găsit pentru că persoana care îl păzea de 6 ani de zile în satul Greci, din Tulcea, în fiecare zi, s-a săturat să-l mai păzească.

Mira Feticu a primit o scrisoare anonimă
Mira Feticu a primit o scrisoare, în care o persoană anonimă spunea că s-a săturat să tot păzească opera de artă şi vrea ca povestea să ia sfârşit.

„Am primit pe adresa mea de serviciu, pe 6 noiembrie, am primit un plic, în care era un text de 10 proproziţii, în care cineva spune că s-a săturat să păzească tabloul şi vrea ca povestea să ia sfârşit. În acelaşi timp erau ataşate şi două fotografii ale locului unde tabloul ar fi îngropat. Am sunat poliţia olandeză, poliţistul a spus că o să mă sune înapoi şi nu m-a sunat. Atunci, m-am gândit că e de datoria mea să fac ceva. M-am deplasat în România, pentru a verifica dacă informaţiile sunt adevărate, împreună cu un scriitor olandez. Am sunat o cunoştintă în România şi l-am rugat să ne ducă până în locul specificat în scrisoare. Pe drum am cumpărat doi hârleţi, ne-am gândit că va trebui să săpăm adânc. Am ajuns acolo, am urmat indicaţiile, care au fost extrem de clare. Am găsit un pachet învelit în plastic. Acolo era tabloul. Încă nu ştim dacă este afectat de vreme, fiind îngropat, sau dacă este autentic. Totuşi, se vede cu ochiul liber că nu a fost protejat”, a declarat, pentru presa, scriitoarea Mira Feticu.

Tabloul de Picasso urmează să fie expertizat de specialişti, pentru a demonstra dacă este sau nu un original.

Poliţia confirmă preluarea operei de artă
„Aseară, două persoane, de cetățenie olandează, s-au prezentat la Amabasada Olandei, din București, cu un tablou. Acestea au precizat faptul că au găsit tabloul, îngropat, în județul Tulcea, ca urmare a informațiilor cuprinse într-o scrisoare anomină, pe care au primit-o. Atașatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei Olandei a anunțat autoritățile române, iar, la acest moment, o echipă formată din procurori D.I.I.C.O.T. și polițiști ai Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. efectuează cercetări, pentru lămurirea tuturor aspectelor (audierea persoanelor, cercetarea locului în care au afirmat cele două persoane că au găsit tabloul, expertize criminalistice). De asemnea, menționăm că tabloul a fost predat autorităților române, urmând ca, în cursul zilei de mâine, să fie trimis Muzeului de Artă a României, pentru a fi expertizat”, au precizat oficialii.

Mira Feticu, fostă jurnalistă şi scriitoare de origine română, a publicat pentru presa olandeză momentul în care face o descoperire istorică, scoţând la lumină o operă de Pablo Picasso, dispărută de 6 ani, după „jaful secolului”.

Este prima operă de artă recuperată, din cele 7 furate de banda de hoţi români, în 2012.

În imagini apare Mira Feticu alergând nerăbdătoare printr-o pădure din satul Greci, judeţul Tulcea, în căutarea operei „Tête d’arlequin”, semnate de Pablo Picasso.

Mira Feticu a primit o scrisoare, în care o persoană anonimă spunea că s-a săturat să tot păzească opera de artă şi vrea ca povestea să ia sfârşit. Ea a urmat indicaţiile primite în scrisoare şi a ajuns la un loc marcat în pădure, iar exact în locul specificat a găsit îngropată opera lui Picasso.

Învelită într-o bucată de plastic şi legată cu scoci, opera nu pare a fi într-o stare bună. Mira Feticu a izbucnit în lacrimi la vederea operei de artă.

Video cu tabloul de Picasso, dezgropat în Tulcea (Click pe link)

Reamintim că tabolul de Picasso, furat în jaful secolului şi descoperit sub un copac de scriitoarea de origine română Mira Feticu, în urma unui pont, a fost găsit pentru că persoana care îl păzea de 6 ani de zile în satul Greci, din Tulcea, în fiecare zi, s-a săturat să-l mai păzească.

Tabloul a fost predat autorităţilor de ambasadorul olandez la Bucureşti.

Pictura urmează să fie expertizată de specialişti, pentru a demonstra dacă este sau nu un original.

Un grup de români a furat mai multe tablouri deosebit de valoroase în 2012, într-un furt catalogat jaful secolului, printre care lucrari de Claude Monet, Pablo Picasso și Henri Matisse.

DIICOT investighează cum a fost găsit tabloul de Picasso în Tulcea, de scriitoarea Mira Feticu

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) anunţă că investighează modul şi împrejurările în care un tablou semnat Picasso a fost găsit îngropat în pământ, într-o pădure din Tulcea.

Tabloul, care face parte dintr-un lot de 7 opere sustrase in anul 2012 dintr-un muzeu olandez, se afla in custodia autoritatilor romane si urmeaza sa fie expertizat, informează DIICOT.

„Aseară, două persoane, de cetățenie olandează, s-au prezentat la Amabasada Olandei, din București, cu un tablou. Acestea au precizat faptul că au găsit tabloul, pe teritoriul Romaniei, anuntand despre acest fapt autoritatile olandeze. DIICOT investigheaza imprejurarile in care un tablou semnat Picasso valorand aproximativ 800 mii de euro a fost gasit sambata seara, pe raza judetului Tulcea. Tabloul care face parte dintr-un lot de 7 opere sustrase in anul 2012 dintr-un muzeu olandez se afla in custodia autoritatilor romane si urmeaza sa fie expertizat. Atașatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei Olandei a anunțat autoritățile române, iar, la acest moment, o echipă formată din procurori D.I.I.C.O.T. și polițiști ai Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. efectuează cercetări, pentru lămurirea tuturor aspectelor (audierea persoanelor, cercetarea locului în care au afirmat cele două persoane că au găsit tabloul, expertize criminalistice).

Cei 6 inculpati români acuzaţi că în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012 au sustras 7 tablouri semnate printre alţii, de Pablo Picasso, Henri Matisse şi Claude Monet de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam au fost condamnati definitiv pentru savarsirea infractiunilor retinute in sarcina lor, precizează Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul DIICOT.

surse nos.nl ‘ facebook.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top