Esti aici
Acasa > Evenimente > Noi imagini şocante cu măcelul din Târgu Neamţ, între două clanuri de interlopi! „Poliţiştii sunt trimişi carne de tun în faţa infractorilor” (Video)

Noi imagini şocante cu măcelul din Târgu Neamţ, între două clanuri de interlopi! „Poliţiştii sunt trimişi carne de tun în faţa infractorilor” (Video)

Scene de-o violență ieșită din comun, joi seară, în orașul Târgu Neamț, acolo unde două clanuri de romi au transformat strada Radu Teoharie într-un câmp de război.

Zeci, dacă nu chiar sute de indivizi, de la minori până la vârstnici s-au înarmat cu bâte, coase, răngi și topoare ca sa-și facă singuri dreptate. Se pare că luptele s-au dat între romii din cartierul Tăbăcari și cei din Vânători – Neamț.

Citeste si: Horoscop 6 iulie 2018. Dragoste reaprinsă, bani şi o noapte magică

Romii au spart tot ce-au găsit în cale, de la scări ale magazinelor până la mașinile parcate.

Iniţial, la faţa locului a ajuns un singur poliţist, care a tras un foc de avertisment cu pistolul, însă nimeni nu l-a băgat în seamă. Ba chiar era era să-şi ia o rangă în cap.

În cele din urmă, au ajuns întăriri. În timpul conflictului, un rom era cât pe ce să dea cu toporul în cap unui polițist local. Martorii spun că s-au tras mai multe focuri de armă.

Atenţie, imaginile conţin scene de violenţă şi limbaj obscen!

În cele din urmă, după , spun martorii. În cele din urmă, după 30 de minute de scandal, forțele de ordine au reușit să pună capăt conflictului.

Poliţiştii, trimişi „carne de tun”
Liderii sindicali din Poliţia Neamţ trag de ani buni semnale de alarmă că patrulele de Poliţie de Ordine publică din oraşele nemţene sunt subdimensionate şi slab echipate.

Ioan Cănărău, liderul Sindicatului Poliţiştilor „Europol”, filiala Neamţ, consideră că măcelul în plină stradă dintre cele două grupuri de interlopi de etnie rromă este efectul la care s-a ajuns din vina politicienilor şi a „slugilor lor politice din Poliţia Română”.

Cănărău a spus că cei 3 poliţişti care au intervenit (iniţial unul, de la ordine Publică şi apoi doi, de pe un MCV de la Poliţia Rutieră, după cum se vede pe filmări) în mijlocul scandalului sunt adevăraţi eroi.

„Asta se intamplă când managerii plătiţi, nemeritat, cu salarii de excelenţă, orbiţi de puterea funcţiei şi paralizaţi de frica pierderii privilegiilor uită ce au jurat! Le amintesc că au jurat că nu vor precupeţi niciun efort pentru a asigura siguranţa cetăţenilor pe străzi şi pentru a le păzi spatele poliţiştilor din subordine. Dar, undeva pe traseu, jurământul s-a diluat iar poliţiştii sunt sacrificaţi, sunt trimişi carne de tun in faţa infractorilor, în mijlocul luptelor de stradă!

Aşa e în tot judeţul, câte o singura patrulă de poliţie intr-un schimb de 8 ore, în municipii sau oraşe. Cine-i vinovat că într-un oraş ca Tg Neamţ clanurile interlope işi permit să organizeze războaie în plină stradă? Vina-i împărtită între parlamentari, guvernanţi şi slugile lor politice din Poliţia Româna! Va fi tras cineva la raspundere vreodată? Personal, mă indoiesc!”, a declarat Cănărău pentru Vestea.

Ioan Cănărău a atras atenţia în numeroase rânduri că patrulele de ordine publică din oraşele şi municipiile din judeţul Neamţ sunt subdimensionate ajungându-se ca inclusiv la Piatra Neamţ sau Roman să fie o singură patrulă de serviciu pe un schimb. De asemenea, liderul sindical a precizat că, în ciuda multor runde de angajări, inclusiv din sursă externă, pentru Ordine Publică, de multe ori unii din proaspeţii poliţişti sau poliţiste sunt transferaţi la muncă de birou.

Lasă un răspuns

Top