Esti aici
Acasa > Evenimente > NO COMENTS! Cui ar trebui Liviu Dragnea să-și ceară scuze?

NO COMENTS! Cui ar trebui Liviu Dragnea să-și ceară scuze?

După ședința Comitetului executiv al PSD care a decis să îi acorde susținerea totală, Liviu Dragnea și-a cerut iertare miilor de deținuți pentru abuz în serviciu: „Îmi cer iertare celor care ne privesc și miilor de români care unii stau în puscărie pe un articol neconstituțional, alții sunt târâți în tribunale pe baza aceluiași articol, iar alții sunt târâți pe la DNA și mai sunt și alte mii sau zeci de mii care nici măcar nu știu că au dosare.”

Președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Sorin Dumitrașcu, spune că liderul PSD Liviu Dragnea ar trebui să ceară scuze victimelor infracțiunilor și românilor pe care i-a înșelat și precizează că la 30 ianuarie 2018 se aflau în penitenciare exact 73 de condamnați pentru abuz în serviciu, dar mii de criminali (6156), tâlhari (4387), condamnați pentru furturi (5190), violatori (1979), traficanți de droguri (1434) și condamnați pentru înșelăciune (997).
Sorin Dumitrașcu mai amintește că: „Astăzi sunt așadar liberi pe stradă și comit alte infracțiuni mii de criminali, violatori, tâlhari și hoți. Statistic peste 70% din cei peste 5.000 de beneficiari se vor întoarce făcând alte mii de victime” și că: „în penitenciarele românești, la 30 ianuarie 2018, se aflau în detenție exact 73 de condamnați la pedepse cu închisoarea între 2 și 5 ani pentru infracțiunea de abuz în serviciu. Această cifră s-a redus sensibil după aplicarea legii recursului compensatoriu.”

Președintele sindicatelor din penitanciare precizează că:„Liviu Dragnea este singurul condamnat pentru infracțiuni de abuz în serviciu, care a instigat la deturnarea banilor destinați pentru asistență socială”.

Dumitrașcu concluzionează că: „Nu există niciun motiv ca cineva să le ceară scuze. Nici măcar un viitor coleg, actual demnitar al Statului Român”.

Si medicul Vasi Rădulescu(medicul care a strâns bani pentru bărbatul bătut crunt, în 31 martie, pe scările unui pasaj din Braşov), scrie pe pagina sa de Facebook:

„Domnu’ Dragnea, am înţeles că v-aţi cerut scuze puşcăriaşilor. Adevărul e că se impuneau aceste scuze, cum să nu. Eu vreau însă să vă întreb ceva: pacienţilor care au fost şi sunt trataţi în jeg, cu bacterii, cu tratamente improvizate, cu aparate vechi, lor când aveţi de gând să le cereţi scuze? Un puşcăriaş ajunge la închisoare pentru că e pedepsit. Sigur că merită nişte condiţii minimale, dar să nu uităm că unii omoară oameni, violează femei, distrug familii, prăduiesc. Ce atâtea scuze? Ce articol sovietic? Adică susţii că sunt nu ştiu câte mii pedepsiţi pe nedrept? Cum naiba? Un pacient ajunge în spital pentru a se face bine. A plătit asigurare, bună, rea, cum e ea. Dar voi aţi furat banii, pentru că se fură ca-n codru în Sănătate. E normal să mai existe astfel de saloane? E normal să nu fie ventilatoare mecanice în secţiile ATI de copii? E normal să colcăie nepotismele peste tot, alimentate cel mai mult chiar de voi? E normal să sufere oamenii care merg la spital pentru a se trata şi merită condiţii excelente, dar ajung în saloane mai rele decât celulele? Ei sunt practic pedepsiţi pe nedrept. Lor când ai de gând să le ceri scuze, Liviule? Când o să-i ceri scuze vârstnicului de la Timişoara care a ajuns în acest salon de boli infecţioase (ce ironie, că pare generator de infecţii)? Când, Liviule?”

Reiterăm întrebarea medicului Vasi Rădulescu: „Când Liviule?”

Lasă un răspuns

Top